Tentang kemelut rumah tangga yang berlaku antara pelakon Puteri Sarah Liyana dan pengarah Syamsul Yusof, Pendakwah bebas terkenal, Ustazah Asma’ Harun mendedahkan bahawa Puteri Sarah pernah menghubunginya untuk mendapatkan khidmat nasihat berhubung isu rumah tangga mereka.

Dalam perbualan tersebut, Ustazah Asma memberitahu ketika itu Puteri Sarah sememangnya mahu mempertahankan perkahwinannya bersama suami.

“Sebenarnya Puteri Sarah hubungi saya dah lama. tapi saya tak pernah cerita, masa itu saya di Mekah. Dia hubungi saya dengan tujuan untuk dapatkan khidmat nasihat.

“Puteri Sarah berusaha di peringkat awal untuk menyelamatkan rumah tangga dia… dia tanya apa dia boleh buat dan saya ada kongsikan doa serta zikir.

“Dia nak mempertahankan rumah tangga, dia masih sayangkan suami… siapa tak sayang, ayah kepada anak-anak,” kata Ustazah Asma kepada Gempak ketika ditemui di Anugerah Nona Superwomen 2022 di M Resort & Hotel, Bukit Kiara, Petaling Jaya pada Rabu.

Bagaimanapun, menurut Ustazah Asma, dia tidak sempat untuk bertemu dengan Puteri Sarah dan Syamsul Yusof disebabkan kekangan masa.

IKLAN

Ustazah Asma’ Harun Kongsi Puteri Sarah Pernah Hubungi Minta Nasihat – “Dia Nak Mempertahankan Rumah Tangga..”

“Kemudian kesibukan saya menyebabkan tidak sempat menyatuninya. Dia nak jumpa, saya fikir adalah hikmah kenapa tak dapat pertemuan dengan Puteri Sarah.

“Ketika itu, Puteri Sarah mengharapkan dapat jumpa dia dengan suaminya. Saya kira ada hikmah yang apa berlaku sekarang, itulah perjalanan yang telah ditakdirkan.

IKLAN

“Bukan dia saja, ramai artis yang berdepan masalah rumah tangga cuba menghubungi saya. Bila mereka menghubungi, saya lebih mendoakan dan tips apa yang boleh diusahakan,” ujarnya.

Ustazah Asma’ Harun Kongsi Puteri Sarah Pernah Hubungi Minta Nasihat – “Dia Nak Mempertahankan Rumah Tangga..”

Jumaat lalu, Syamsul mengejutkan ramai pihak apabila mendedahkan dirinya telah berkahwin dengan Ira Kazar berwalikan Kazar Saisi sendiri di Thailand.

IKLAN

Pergolakan rumah tangga Syamsul dan isteri pertamanya, Puteri Sarah terus menjadi topik bicara sepanjang minggu lalu hingga sekarang.

Bertambah teruk lagi, apabila Puteri Sarah meminta Syamsul untuk melepaskannya kerana tidak rela dimadukan.

https://www.youtube.com/watch?v=Yb_zk_ekL2M&t=199s

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI