Tudung banyak sangat sehingga tiada tempat nak letak. Bagi anda yang tak suka lipat sebaliknya lebih suka sangkut tudung mungkin ini jadi masalah kan.

Nah, cara ini mungkin dapat bantu. Jom  deko ruang untuk rak tudung wanita dengan hanya guna barang  daripada Mr. DIY. Kos yang diperlukan hanyalah RM30 je.

Bahan-bahan
Hook
curtain rod

Cara membuat:
1. Lekatkan hook pada belakang pintu
2. Letakkan curtain rod
3. Sangkut tudung anda

 

Simple tetapi sangat kemas dan teratur daripada kita membeli penyangkut khas tudung atau hanya melipat masuk ke dalam raga sahaja. Wanita ni kongsikan caranya menerusi satu video di tiktok.

@nanie_ahmadIt cost me around rm30 only and sangat2 save space. Letak belakang pintu ja😉♬ Double Take – Dhruv – 𝕂𝕚𝕜𝕠⚡

IKLAN
@nanie_ahmadSo guys kalau x jumpa barang tu, feel free to ask diy staff ya sebab kadang dorang susun tmpt lain. Eheh kalau x sold out ☺️. #diy♬ Beggin’ – Måneskin

Sumber: Nanie Ahmad

IKLAN
Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Bila PKP ni, anak-anak kerjanya lapar je. Sekejap2 minta makan, mak pun letih nak melayan permintaan sorang-sorang! Tak payah risau, join je kelas buat roti bersama kami ni. Boleh buat stok untuk anak-anak makan! Whatsapp di http://www.wasap.my/60169647520