Bagi wanita, dapur adalah ruang untuk ‘berkarya’ menghasilkan hidangan buat seisi keluarga. jadi, dapur kena cantik dan kemas, barulah mood memasak itu datang. Tetapi tak semestinya cantik itu kena guna barangan yang mahal.

Perkongsian dari Nurul Huda Ab Rashid menarik untuk dicuba bagi anda yang mempunyai ruang dapur sempit tetapi nak pastikan barang-barang nampak kemas teratur.

“Sesungguhnya dlm stiap rezeki kte ade rezeki org lain…”🥰
Satu hari tu ade hamba Allah ni respon pd watsap status… Beliau pnh buat projek reno umh ni dlu… Sy pun tny khabar, jwpnnya “badannya sehat cikgu, duitnya yang sakit…” Sdihnye rasa…🥺

Modal utk papan ni smua dlm rm100 je… Klu buat complete cabinet, 5k kna ade… Huhu… Beliau ukur, bli brg, proses dan pasang…
Balut wallpaper je, malas nk berkecah dgn cat…🤣 Rak tu bli kt Tesco, lama dah tu… Berbaloi sbb murah dan tahan bnd berat…

Trus cte kt hsbnd dan ktorg plan projek simple2 je, asalkn blh bg kje utk beliau dpt duit…
Pastu reply “ok, esk mai umh ye, kami ade nk mtk tlg sikit…
Sbnrnye projek pantry ni konon nk buat sndr je, jimat sket tp da berbulan plan tp xsiap2 sbb kekangan PKP, Pdpr…🤭😆

Sign board buat sendiri

Ready made curtain bli kt shopee, labuh sket… Kelim je, kte buat dia…🤭😆 Curtain rail fr Ikea…
Pantry ni cuma ade frame je xde bumbung sbb nk bg cahaya lampu tu masuk kt dapo… Fhm kan? Ke, nk lukis?🤣
Sbnrnye nk tempah cabinet sbb nk letak smua electrical appliances kt ctu, tp mahal nauzubillah…🤦 Cancel2… Nk ltk pintu, ganggu laluan pulak, so dpt idea dr Pinterest, ltk curtain…

Mcm biasa, beliau dpt siapkan projek ni dgn baik dan kemas, dlm sehari je… Mgkn sbb beliau da hampir 30thn kt cni, cari rezeki dgn bertukang, hasil tu mmg berkualiti… Allah hntr rezeki…💌
So, utk touch up smua kami buat sndr… Tu pun lambattt nk siap…🤣
Sekian kisah disebalik sebuah pantry marhaen…

IKLAN
Rs x bkenan di mata tgk semak2, tarik je curtain… Pape pun matlamat dia, xmau bg nampak… Settle… Work smart kekdahnye! 😆
Snacking part ni mmg ltk rendah, sng bebudak nk amk… Grab n go!🤸
Trolley ni bli kt shopee… Mmg cr yg ukuran ngam2, nk cr ni pun mkn minggu skali dgn pakej mnunggu…🥴 Mujur dpt… Alhamdulillah…
Lega ble smua da ade umh masing2… Umi x blh la tgk korang homeless…🤣 Basket smua from Eco Shop… Tagging tu buat sndr…👯

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

IKLAN

 Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web  https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya! Sebarang soalan boleh ajukan di nombor yang tertera di poster