Malang tak berbau… Demikian boleh diungkapkan pada anak kecil ini.

Dalam sekelip mata insiden tertusuk tayar kereta mainan berlaku. Segalanya berlaku cukup pantas.

Kisah tersebut dikongsikan oleh saudaranya Sue Mohamad menerusi laman facebooknya semalam.

“Ya Allah..separuh nyawa ku hmpir hilg tgk kejadian ptg td..korg semua tlg hati2 jika ada mainan ank kareta2 ke buang lh jdkn ini pngjrn buat kita.. hari ni ptg td ank buah sy tertucuk gan tayar kerata ni.

“Entah mcm mana dia main2 trbuka bnda tu,pstu dia tergolek jatuh atas tayar keta ni.mlm ni kena tahan wad doctor da buat CT scan dn pntau ank buah sy hrp esok dpt lh buang bnda ni..doa kn ank buah sy cept sembuh ye, Aamiin..

IKLAN

Menurut Sue, mainan tak letak merata-rata kerana setiap kali lepas main akan simpn bila dia nak main baru bagi.

“Malah sebelum itu,  mainan tu semua elok tak ada yg rosak dan tercabut.

“Cuma waktu tu dia bermain dengan anak buah adik ipar..anak tu buka tayar kareta2 mainan tu kami tak sedar ank buah saya ni pulak tergolek masa dia duduk dan betul-betul kena kepala dia.

IKLAN

“Sekelip mata saje benda tu terjadi..saya pun tak fikir panjang terus ke hospital..dari jam 4 petang semalam hari ni baru masuk dewan bedah.

“Dia tak berdarah sebab benda tu masih tertusuk kat kepala baby..tapi doctor cakap bila cabut baru akan ada pendarahan sebb tu kena operation juga,”ujar Sue ketika bercerita mengenai insiden yang menimpa anak buahnya bernama Habib.

Moga kisah ini menjadi pengajaran  buat ibu bapa supaya sentiasa alert dan memastikan setiap barang mainan anak-anak tidak dibuang merata sehingga mendatangkan kecederaan pada anak kecil. Semoga adik Habib cepat sembuh.