Lazimnya pada akhir tahun ramai orang mengambil kesempatan bercuti bersama ahli keluarga sempena cuti sekolah. Biasanya cuti pekerja dikumpulkan semata-mata untuk mencari kesempatan terbaik untuk bersama keluarga atau menjalankan aktiviti bersama. Inilah masa ’emas’ bercuti bersama keluarga. Keseronokan percutian ini akan menjadi momen indah.

Salah satu tempat percutian yang menjadi tumpuan ramai adalah LEGOLAND Malaysia Resort. Taman teman ini yang telah telah dibuka secara rasmi pada tahun 2012 tidak putus-putus menerima kunjungan ramai. LEGOLAND Malaysia Resort yang unik dan kreatif iaitu menggabungkan taman tema, taman tema air (Water Park), Sea Life dan pusat penginapan seperti Hotel di dalam satu lokasi berlatar belakangkan pemandangan LEGO®.

Bagi yang gemar bermain air inilah lokasi pilihan seisi keluarga. Bayangkan bermain air dalam taman tema LEGO dengan lebih daripada 20 gelongsor,, pertunjukan dan permainan air. Bunyinya seperti impian yang menjadi kenyataan untuk kanak-kanak (dan orang dewasa) yang gemar dengan blok LEGO.

Taman Air Legoland Malaysia adalah salah satu tarikan paling popular di Legoland Malaysia Resort, destinasi mesra keluarga yang menawarkan pelbagai aktiviti yang menyeronokkan untuk semua peringkat umur. Jom kita teroka apa yang ada di Taman Air Legoland Malaysia!

Ciri-ciri Taman Air Legoland Malaysia

13 Tarikan Permainan Di Taman Tema Air LEGOLAND Malaysia Resort

IKLAN

Taman Air Legoland Malaysia bukanlah taman air biasa. Ia adalah taman air yang terinspirasi oleh brick LEGO dan direka untuk membangkitkan imaginasi dan kreativiti anda. Taman air ini mempunyai lebih daripada 20 ciri yang memenuhi pelbagai peringkat umur dan minat.

1.LEGO Wave Pool
Ia merupakan kolam ombak terbesar dalam taman air ini, di mana anda boleh menikmati ombak dan berehat di kerusi pantai. Kolam ini juga mempunyai model LEGO gergasi yang menambahkan suasana yang seronok.

2.uild-A-Raft River
Ini adalah ciri unik yang membolehkan anda membina rakit anda sendiri menggunakan brick LEGO yang lembut dan mengapung sepanjang sungai yang tenang. Anda juga boleh menyesuaikan rakit anda dengan warna dan bentuk brick yang berbeza.

IKLAN

3.Joker Soaker
Ini adalah taman permainan yang menyeronokkan dan interaktif yang mempunyai baldi air besar yang membuang air setiap beberapa minit, serta landasan, meriam air, pancuran air, dan jet. Anda juga boleh mencuba untuk membasahkan rakan-rakan dan keluarga anda dengan kepala joker yang melepaskan air pada selang-selang masa.

4.DUPLO Splash Safari
Ini adalah ciri yang sempurna untuk kanak-kanak kecil, yang boleh menikmati air cetek dan haiwan DUPLO yang berwarna-warni yang menyemburkan air. Ciri ini juga mempunyai landasan kecil dan kawasan bermain untuk kanak-kanak berseronok.

13 Tarikan Permainan Di Taman Tema Air LEGOLAND Malaysia Resort

IKLAN

5.Brick Blaster
Ini adalah ciri yang mengasyikkan yang melibatkan tiga orang naik dalam tiub melalui terowong gelap dengan belokan dan pusingan. Ciri ini juga mempunyai kesan khas seperti lampu, bunyi, dan semburan air yang membuatkan anak-anak teruja!

6.Wave Rider
Salah satu gelongsor yang tertinggi di taman tema air ini, permainan ini akan membuatkan anda teruja di sepanjang tub terbuka setinggi 240 kaki. Cabar diri anda untuk bermain disini lagi dan lagi.

Ini hanya beberapa daripada ciri-ciri Taman Air Legoland Malaysia. Terdapat banyak lagi ciri yang boleh anda terokai dan nikmati, seperti Red Rush, Splash ‘N’ Swirl, Tidal Tube, Twin Chasers, Splash Out, LEGO Slide Racers, Imagination Station, dan banyak lagi.

Taman air ini juga mempunyai langkah-langkah keselamatan dan peraturan yang perlu anda ikuti, seperti sekatan ketinggian dan umur, pengawal keselamatan, tempat penyimpanan, dan lain-lain. Boleh dapatkan maklumat lanjut mengenai ini di laman web rasmi.