Berkongsi idea kreatif dengan menggunakan kotak, seorang ibu ini telah menghasilkan lampu hiasan untuk bilik anaknya. Nampak cukup menarik dan berseni. Jadi bolehlah dibuat untuk memberi gaya dekorasi pada ruang bilik tidur anak-anak agar nampak lebih ceria.

Barang-barang yang digunakan pun mudah didapati dan untuk lebih detail ini perkongsiannya.

Bahan-bahan: 

Kotak tebal dan keras
Glue gun
Warna
Cutter
Lampu LED
Foam sheet

 

Langkah 1 : Setelah dilukis kena potong, saya guna cutter biasa tapi kena betul-betul sharp, buat base 2 keping sebab permukaan besar kena bagi tebal, lepastu letak tulang sikit bagi gap antara lampu dengan dinding. Saya guna glue gun untuk gam bod.


Depan kita tmbh bod ice cream cair dan kena gigit bg nmpk sedap


Ni comot sikit sebab guna pakai lampu led strip light yang lama kat rumah ni, kalau nak beli boleh cari di shopee macam-macam size ada, guna yang pendek ja, lekat keliling belakang bod na.


Lepas itu colorkan, saya guna poster color tu ja yang ada, campur juga dengan foam sheet warna warni. Model tu umur 8 tahun sama besar dengan ice cream tu


Tada..Dah siap boleh gantung


Seterusnya anak mintak tambah lampu aiskrim haha umi layan ja, sama jugak macam tadi base 2 keping potong dan gamkan dengan glue gun.

IKLAN


Lepastu masukkan lampu dr mr diy ni , tebuk lubng dulu dan masukkan, gam bulb lampu tu di kedudukannya.

Warnakan lampu guna buncho ja apa yang ada di rumah, dari bahagian depan ginila kejadian lampu tu. Ok dah sip boleh gantung.

 

IKLAN

Sumber :Nani Idayu

Jom sertai pertandingan Pilihan Keluarga Bulan Ini. Caraya mudah, klik sahaja link INI  atau imbas QR code yang ada di poster. Hadiah menarik menanti anda!

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club