Bertuah rasanya apabila dikelilingi oleh orang yang memahami situasi kita, dan berusaha menjaga hati kita sebaik yang mungkin.

Inilah yang dirasai oleh pelakon dan penyampai radio, Siti Elizad yang meluahkan rasa syukur apabila dikurniakan keluarga mentua dan bapa yang memahami keadaannya dengan sabar menanti kehadiran cahaya mata sulung.

Perkara itu dikongsikan oleh Elizad sendiri menerusi perkongsian di laman Instagram radio SINAR, berkisarkan kepayahannya yang lama disimpan dengan rapi dalam usaha untuk menimbang cahaya mata.

Pelakon berusia 39 tahun itu turut memaklumkan dengan sebak bahawa dirinya akur belum ada rezeki walaupun sudah lapan tahun melayari bahtera rumah tangga bersama suaminya Shamsul Baharin Rahman.

“Sebab orang tak tahu macam mana ‘struggle’ kita pergi berubat ikhtiar. Kalau ikutkan, tahun depan masuk sembilan tahun (usia perkahwinan).

IKLAN

“Tapi itulah, mungkin belum ada (rezeki),” kata Elizad.

Adik Beradik Lain Ramai Anak, Siti Elizad Syukur Mentua & Bapa Memahami Tak Tanya Pasal Zuriat

Walaupun berasa tertekan daripada faktor sekeliling kerana adik beradiknya yang sudah mempunyai ramai cahaya mata, Siti Elizad bagaimanapun kagum dengan orang tuanya yang tidak pernah persoal tentang zuriat.

IKLAN

“Tapi yang paling saya kagum adalah mertua ataupun bapa saya tak pernah tanya bila nak ada anak.

“Kalau ikutkan, dalam adik beradik saya semua ada anak yang sangat ramai. Tapi bila giliran saya, diorang tak ‘push’,” tambahnya.

IKLAN

Rakan penyampai, Jep Sepahtu turut sempat titip pesanan dan kata-kata semangat buat Elizad supaya tidak berputus asa untuk berdoa dan ikhtiar serta menyerahkan selebihnya kepada Allah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SINAR (@sinar_my)

Kisah tersebut dikongsikan susulan daripada seorang pemanggil yang dikenali sebagai Kak Dian berkongsi kisah penantian 10 tahun menanti cahaya mata namun tidak sempat ditunjukkan kepada ibu bapa mentua yang telah meninggal dunia.

Sumber: Instagram SINAR

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI