Menyambut kelahiran bayi merupakan detik terindah bagi setiap pasangan namun ada kalanya apa yang diharapkan indah tidak selalunya terjadi.

Seperti yang berlaku baru-baru ini, seorang wanita yang masih dalam berpantang telah mencampak bayinya yang baru berusia sebulan akibat tertekan dengan sindiran tetangga.

Hanya kerana tidak dapat memberikan susu badan dan hanya memberikan susu formula kepada bayinya, dia sering disindir dan berasa malu sehingga sanggup membuang anaknya ke dalam perigi.

Lapor Tribunnews, bayi yang berusia sebulan itu ditemukan dalam keadaan sudah tidak bernyawa di dalam perigi di Desa Sumberejo, Ambulu, Jember.

Ketua Bahagian Jenayah Polis Jember, Komang Yogi Arya Wiguna berkata, suspek berusia 25 tahun yang dikenali sebagai FN merupakan ibu mangsa mengaku membuang anaknya sendiri.

IKLAN

“Kejadian berlaku Rabu lalu sekitar pukul 10.30 pagi, ketika suspek tidur bersama bayi dan ibunya di ruang tengah rumahnya.

“Selepas itu, ibu mangsa keluar rumah untuk menyidai baju di ampaian. Ketika itulah, suspek bangun dan membawa bayinya ke bahagian dapur dan membuka penutup perigi.

“Perigi itu ditutup dengan alas kayu dan FN melempar anaknya sebelum menutup semula perigi berkenaan,” katanya.

IKLAN

Sebelum ini, timbul desas-desus dalam kalangan penduduk kampung mengenai kehilangan bayi itu yang berkemungkinan diculik atau dibawa lari makhluk halus.

Komang berkata, suspek juga kelihatan panik dan berusaha mencari anaknya yang hilang bersama jiran tetangga.

IKLAN

Jelasnya, bayi tersebut ditemukan di dalam perigi kira-kira pukul 1 tengah hari.

FN memberitahu dia berasa marah dengan diri sendiri sebab sering disindir oleh seorang jiran kerana memberikan bayinya susu formula.

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Akibat Tertekan Disindir Jiran Keran Kasi Susu Formula, Seorang Ibu Sanggup Campak Anak Dalam Perigi

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI