Sebuah keluarga bahagia adalah peranan pasangan suami isteri yang saling melengkapi antara satu sama lain.

Peranan seorang suami adalah sentiasa menghargai isteri, membantu rumahtangga itu, sinar bahagia.

Melalui perkongsian pelakon, Idzham Ismail, di instagram menulis tentang isterinya yang melengkapi hidupnya. Antara kapsyen yang begitu inspirasi adalah,

Aku tak perlukan isteri yang pandai memasak sebelum kahwin kerana memasak boleh belajar sama sama.

“Aku tak perlukan isteri untuk buat kerja rumah setiap masa kerana aku pon ada untuk melakukannya.

View this post on Instagram

Aku tak perlukan isteri yang pandai memasak sebelum kahwin kerana memasak boleh belajar sama sama . Aku tak perlukan isteri untuk buat kerja rumah setiap masa kerana aku pon ada untuk melakukannya . Aku tak perlukan isteri yang kaya raya sebab rezeki dan kemewahan boleh dicari bersama . Aku tak perlukan isteri yang buta hatinya kerana aku manusia melakukan kesilapan dan sedia untuk ditegur dan ubah untuk rumahtangga . Aku tak perlukan isteri yang tipikal mindanya kerana kerja ku perlukan kesabaran untuk merasa kemewahannya . Aku PERLUKAN isteri ada semasa susah ku kerana ingin ku mandikan dengan kemewahan diatas kesabarannya . Aku PERLUKAN isteri yang menyokong dibelakanh ku kerana pabila ku hampir jatuh dia ada dibelakangku bisik kata semangat untuk aku naik semula . Tak semua faham dunia dan cara bekerja macam kami, bila dapat yang memahami, bersyukur dan semangat dia lah yang buat aku tahu tiada gagal dalam kamus hidup hanya kejayaan menanti. Amin thank you Allah dan aku dah bersedia diatas tanggujawab kerja yang lebih besar ini. Amin amin ya rabbal alamin

A post shared by Idzham Ismail (@idzham_ismail) on

Aku PERLUKAN isteri ada semasa susah ku kerana ingin ku mandikan dengan kemewahan diatas kesabarannya

“Aku PERLUKAN isteri yang menyokong dibelakang ku kerana pabila ku hampir jatuh dia ada dibelakangku bisik kata semangat untuk aku naik semula.”

IKLAN

Begitulah antara luahan hatinya mengenai harapanya kepada isteri tersayang.

SWEETNYA

IKLAN

View this post on Instagram

You never quit on me. Thats why i never quit on our marriage. Ada orang suka share kebahagiaan dan tips rumahtangga walaupon baru setahun dua kahwin, ada juga yang menentang dan memerli. . Teruskan share, saya sendiri inspired and semangat saya naik semula jika saya baca tentang kebahagiaan orang yang baru kahwin, sebab saya sendiri baru 3 tahun mendirikan rumahtangga. . Kenapa saya suka baca tips dari yang baru kahwin? Sebab ia lebih dekat dengan cerita kami berbanding yang dah berpuluh tahun mendirikan rumah tangga, saya tak cakap yang lama tu tak bagus cuma jiwa lebih dekat dengan yang baru. . Cara hidup dan perasaan lebih memahami bila baca. Inshaallah kepada yang suka share pengalaman, teruskan, tak salah sebarkan yang baik2 dari menyebarkan fitnah dan kebencian. Anda tak poyo, anda mulia kerana sudi luang masa untuk kebaikan yang membaca.

A post shared by Idzham Ismail (@idzham_ismail) on

Untuk rekod, Idzham diijabkabul dengan Siti Nur Abillah Binti Shamsuddin pada 27 Ogos 2017 dan dikurniakan seorang anak perempuan Nur Sofea Inara.

Sumber: Instagram Idzham Ismail

hshsh