Sesungguhnya, Allah SWT menciptakan makhluk-Nya di atas muka bumi ini dan mengurniakan setiap makhluk rezeki daripada pelbagai bentuk. Allah SWT tidak sekali-kali membiarkan makhluk-Nya hidup tanpa kurniaan rezeki.

Bersabarlah dalam memohon rezeki Allah SWT mengurniakan kepada sesiapa saja yang dikehendaki-Nya. Asalkan hamba itu berusaha mendapatkan rezeki yang dihajati.

Selain doa, berbuat baik kepada pasangan dan anak-anak juga adalah antara cara menjemput rezeki. Sebenarnya mudah, tak susah pun.

Begitulah yang kini dirasaikan oleh pelawak dan pengacara Ajak Shiro atau nama sebenarnya Mohamad Hanaffi Razak melahirkan rasa syukur apabila dapat memberikan kediaman baru buat keluarganya.

Malah mengakui rezeki melimpah ruah buat keluarganya adalah berkat doa isterinya. Malah apa yang dikecapi kini adalah rezeki anak-anaknya.

Doa isteri tu berkat. Ni semua doa dialah.Alhamdulillah sayang..Allah bagi pada anak-anak..Kita tumpang aje.Berangan dulu ye.2024 esok kalau siap pun.

“Doa Isteri Itu Berkat.” Ajak Shiro Lahir Rasa Syukur Beli Kediaman Baru Untuk Keluarga.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ajak Shiro (@ajakshiro)

Untuk rekod, Ajak dan Nur Afifah berkahwin pda 6 Jun 2009 dan dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Mohamad Jad Thaqif, Mohamd Had Thaqif dan Nada Soffea.

REZEKI BERTAMBAH BAHAGIA KELUARGA

IKLAN

Keluarga bahagia ini yang sering mendapat pujian daripada warganet lantaran menonjolkan gaya hidup sederhana tanpa gossip ‘kurang sedap’.

Dalam pada itu, rata-rata warganet mengucapkan tahniah kepada keluarga bahagia ini apabila berjaya membeli kediaman baru. Antaranya

“Kalau selalu bahgiakan isteri.. insyaAllah murah rezeki”

IKLAN

“Alhamdulillah tahniah.”

“Alhamdulillah, doakan sy dapat beli rumah juga ya insyaallah amin.”

“Alhamdulillah.. rezeki anak-anak abg dan kak..”

Sumber: ajakshiro

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI