Sering juga kita dengar untuk mengekalkan kecantikan dan kesihatan tubuh badan, kita perlu ambil air dengan jumlah yang secukupnya. Malah tidak dengan itu, ramai juga antara kita bila berdiet akan minum air putih yang banyak untuk pastikan dapat membantu untuk meningkatkan kadar metabolisma badan bagi membakar kalori.

Buat follower Keluarga, sila guna kod promo KELGSP5 untuk pembelian British Polo Yuna Handbag Set dengan harga lebih murah hanya di GO SHOP 

 

 

Tidak hanya dengan minum air kosong semata-mata, malah untuk jalani hidup sihat perlu juga mengambil makanan yang berkhasiat.

Amal Diet Air Kosong Tanpa Makan, Setelah 41 Tahun Wanita Ni Kekal Sihat & Bertenaga!

Pun begitu berbeza kisahnya dengan seorag wanita ini yang mengamalkan diet air selama 41 tahun untuk kekal sihat sepertimana memetik laporan di Utusan Malaysia.

Wanita yang hanya dikenali sebagai Ngon itu memberitahu, sepanjang empat dekad lalu, dia hanya menikmati air yang dicampur sedikit dengan garam, gula dan perahan lemon sebagai rutin makanan hariannya.

IKLAN

Amal Diet Air Kosong Tanpa Makan, Setelah 41 Tahun Wanita Ni Kekal Sihat & Bertenaga!

Pada usia 63 tahun, wanita itu kelihatan sihat dan seperti tidak mempunyai masalah kesihatan yang serius.

Malah, Ngon juga mendakwa dia lebih bertenaga dan jarang ditimpa sakit, termasuk demam.

Mengalami Penyakit Berkaitan Darah

Wanita itu menceritakan, dia sebelum ini menikmati makanan sama seperti orang lain iaitu makan nasi dan pelbagai juadah enak sehingga dia berusia 21 tahun.

IKLAN

Ketika itu, dia berdepan masalah kesihatan yang menyebabkan penglihatannya semakin kabur, sering sakit perut dan muntah.

Keputusan makmal menunjukkan dia mengalami penyakit berkaitan darah dan ubatan yang diberikan tidak mampu mengurangkan kesakitannya, menyebabkan wanita itu mengamalkan diet air.

Sejak itu, kesihatannya semakin baik menyebabkan dia tidak mahu lagi menukar dietnya, walaupun mengakui ada kalanya dia berasa bosan dengan rutin sama setiap hari.

Sumber : Utusan Malaysia

 

IKLAN

ARTIKEL MENARIK : Rupanya Kena ‘Unlinked’ Akaun Tabung Haji Dengan Mybank2U, Elak Duit Hilang Angkara Scammer!

Baca Ini Juga :Main Kon Tersangkut Di Kepala, Anak Darjah 4 Terpaksa Tahan Sakit 30 Minit!

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Amal Diet Air Kosong Tanpa Makan, Setelah 41 Tahun Wanita Ni Kekal Sihat & Bertenaga!

 

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI