Ibu bapa mana yang tidak gembira dan bersyukur melihat pencapaian hebat anak-anak mereka dalam pelajaran. Pun begitu, apabila mendapati anak memiliki kelebihan luar biasa, tidak seiring dengan usianya, tidak dinafikan timbul juga kerisauan di hati ibu bapa bagi memastikan anak yang pintar ini tidak berasa bosan dengan pembelajaran di sekolah.

Ini seperti mana perkongsian ibu Mira Nabila yang dahulunya pernah viral  berkongsi kelebihan anak sulungnya yang hebat menghafal dan pantas buat kira-kira.

Difahamkan juga kelebihan anak lelakinya Noah itu telah dikesan oleh ibunya sejak usia 3 tahun lagi. Apabila usia anaknya lima tahun, sudah pun khatam sifir 1 hingga 12.

Anak Sulung Baru 7 Tahun, Hafal Sifir 100. Genius Bab Nombor, Buat Ibu Ni Risau!

Manakala kini anak pintar Noah ini telah pun bersekolah darjah satu dan menerima pendidikan sama seperti kanak-kanak seusianya. Pun begitu, nyata guru-guru mendapati tahap intelek Noah mengatasi tahap intelek rakan sebayanya.

“Actually sebelum dia masuk darjah satu memang Mummy dah risau. Sebab ini lah. Memang pernah cakap dulu, Noah nanti mesti cepat boring sebab banyak yang dia dah tau. Tapi kita ambik pendekatan, takpe, biar dia belajar macam biasa je. Mummy berbesar hati sangat bila teacher sendiri yang approach. Touchingnya. ,” tulisnya di entri facebook baru-baru ini.

Turut dikongsikan oleh Mira Nabila, tangkap layar whatsapp perbualan antaranya dengan guru tersebut.

Anak Sulung Baru 7 Tahun, Hafal Sifir 100. Genius Bab Nombor, Buat Ibu Ni Risau!

Anak Sulung Baru 7 Tahun, Hafal Sifir 100. Genius Bab Nombor, Buat Ibu Ni Risau!

Hafal Sampai Sifir 100

“Teacher dia tanya, Noah boleh sampai sifir berapa? Mummy pun cakap sampai sifir 13-14. Pastu balik sekolah agama tadi saja tanya dia random questions. Pastu tanya dia ”Noah boleh sampai sifir berapa? Dia cakap 100.”

IKLAN

Ye ye je Noah ni. Apa lagi, Mummy standby calculator, nak tengok betul ke tak.

Memang betul sampai sifir 100 dia boleh jawab. Sorry Noah, Mummy underestimate kebolehan Noah.

Selalunya kalau dalam kereta, suka buat maths quiz. Dia battle dengan Dadda dia. Otak dia memang laju. Mummy bab mencongak memang surrender dulu. Mummy & Orchid jadi tukang sorak je.

Meninjau di ruangan komen rata-rata warganet kagum dengan kebolehan anak kecil ini dan tidak kurang juga yang mendoakan agar anak genius ini terus berjaya dalam hidup.

Masyaallah.. hebatnya noahhhh .. aunty tahu sifir 9 je noah tu pon kena guna jari tengok hahahhaha

Terbaik noah.. senang je tgk dia jawab tu.. sampai 100 tu.. hebat noah..

SubhanAllah Alhamdulillah Allahuakbar. Pandainya awak Noah  mcm kalkulator otak awak. Bijakkkkk 

IKLAN

MasyaAllah..Tahniah dik..bijak,bijak..Nak hafal sampai 12 pun Susah dah..

Alahai noah… Awak pandang tingkap kete pun dapat jawap terus eh.. Aunty pandang tingkap tu tetibe lupe soalan ingat nak makan ape je 

Ya Allah noah nape bijak sgt ni.. moga berjaya dunia akhirat syg.. sukanya tgok

Sumber : miranabila.wahiba

 

Buat follower Keluarga, sila guna kod promo KELGSP5 untuk pembelian British Polo Yuna Handbag Set dengan harga lebih murah hanya di GO SHOP 

IKLAN

 

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Anak Sulung Baru 7 Tahun, Hafal Sifir 100. Genius Bab Nombor, Buat Ibu Ni Risau!

 

Nak tambah ilmu tentang penyusuan susu ibu, jom join webinar PERCUMA Ya, Aku Mampu Susukan Anak! secara ONLINE pada 29 Oktober 2022. Daftar nama anda di SINI

Anak Sulung Baru 7 Tahun, Hafal Sifir 100. Genius Bab Nombor, Buat Ibu Ni Risau!