Meraikan hari lahir anak, kalau boleh semuanya biarlah sempurna dan meriah dengan pelbagai pilihan menu yang enak, kek yang cantik, ada doorgift buat tetamu dan tidak lupa juga dekorasi yang menepati tema dan menarik dipandangan mata.

Backdrop Untuk Birthday Anak, Ibu Ni Sempurnakan Dengan Belanja RM60 Je!

Menyentuh tentang mengadakan backdrop untuk majlis hari lahir, nyata ia adalah ruang yang cukup istimewa. Di sinilah semua mata tetamu tertumpu dan tidak keterlaluan ia juga menyuntik mood untuk keseluruhan majlis yang berlangsung.

Menyedari kepentingan backdrop ini, juga sebagai tempat terpenting untuk kita bergambar sebagai tanda kenang-kenangan sepanjang berlangsungnya majlis.  Jadi wajarlah dihias indah dan menarik.

Ini sebagaimana apa yang dilakukan oleh ibu ini saat meraikan sambutan hari lahir anaknya. Semuanya nampak indah dan menarik, malah apa yang lebih istimewa, semua itu dihasilkan dengan bajet yang rendah. Nak tahu bagaimana, jom semak perkongsian ini.

Assalamualaikum. Memandangkan ramai yang tanya backdrop besday beli barang kat mana dan buat macam mana. Hari ni Mar nak kongsi dengan hampa kot-kot sapa-sapa yang ada plan nak buat untuk besday anak hampa yang penting modal rendah.

IKLAN

1.
Backdrop polkadot pink putih kat belakang. Beli kat Mr. diy. Sekeping RM2.70, mar perlukan 2 kpg = RM5.40

Backdrop Untuk Birthday Anak, Ibu Ni Sempurnakan Dengan Belanja RM60 Je!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            2. Tag Happy Birthday
Buat sendiri. Beli kertas hitam 20 keping RM4.00 (popular)
Riben pink putih untuk RM2.10 (eco).
Mickey besaq nama Marissa – kotak terpakai pastu tampai kertas manila kad ( 2keping hitam,1 keping pink) RM3.00
= RM9.10

3.Belon
Belon pink putih beli Mr.Diy 8 bungkuih RM1.70 x 8 = RM13.60 ( kalau nak murah hampa beli kat shoppee)

4. Shoppee
Chain gantung belon RM2.45, belon polkadot hitam pink + belon no 2 palkadot pink putih RM5.00. Stand gantung belon polkadot RM4.48 x2 = RM8.96.

IKLAN

Backdrop Untuk Birthday Anak, Ibu Ni Sempurnakan Dengan Belanja RM60 Je!

5. Belon Mickey Mouse Besaq beli kat Shoppee juga RM3.40 x 2 = RM6.80

Backdrop Untuk Birthday Anak, Ibu Ni Sempurnakan Dengan Belanja RM60 Je!

6. Layer kaler pink – RM2.10 x 2 = RM4.20

IKLAN

7. Langsir kaler pink- Jakel semeter RM 0.90 😍😍😍 6 x rm0.90 = RM5.40

Total secara kasar= RM60.91

Kalau upah siap RM200 ke RM300.

Benda boleh jimat

sumber : Marsyuhada Binti Md Saad 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI