Bajet 2023 Dibentangkan Bulan Depan Akan Dibaik Pulih

Tahniah diucapkan kepada Pengerusi Pakatan Harapan (PH), Datuk Seri Anwar Ibrahim, disahkan dilantik menjadi Perdana Menteri ke-10.

Menerusi sidang media pertama, Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim memberi tahu bahawa Kerajaan dijangka akan membentangkan Bajet 2023 bulan depan.

Artikel Berkaitan: “Don’t tell them. Show them.” Faizal Tahir Kongsi Didik Anak Solat. Kecil-Kecil Dah Pandai, Sejuk Perut Ibu Mengandung Kan!

Artikel Berkaitan: “Ajar Anak Disiplin Kena Konsisten.” Cara Johan & Ozlynn Didik Anak, Wajib Baca Al-Quran Lepas Solat Subuh!

Beliau menjelaskan, bajet yang dibentangkan itu mungkin akan ditambah baik daripada yang dibentangkan bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob bulan lalu.

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

 

Bajet 2023 Dibentangkan Bulan Depan Akan Dibaik Pulih

IKLAN

“Kerajaan akan bentangkan bajet bulan depan yang akan ditambah baik.

“Namun dalam Persidangan Parlimen pertama pada 19 Disember depan akan membentangkan bajet mini untuk emolumen bagi membolehkan gaji penjawat awam diluluskan,” katanya dalam sidang media khas di Rumah Kelab Sungai Long semalam.

 

Bajet 2023 Dibentangkan Bulan Depan Akan Dibaik Pulih

Dalam pada itu, Anwar yang juga Ahli Parlimen Tambun memaklumkan barisan kabinet yang dipilih kelak akan diperincikan bersama ketua gabungan parti dalam kerajaan.

IKLAN

Menurutnya, Pakatan Harapan (PH) jelas tidak akan melantik mana-mana Ahli Parlimennya yang berdepan pendakwaan di mahkamah.

Namun, memandangkan kerajaan perpaduan membabitkan gabungan parti lain, keputusan lantikan Jemaah Kabinet akan diperhalusi dalam kalangan mereka terlebih dulu.

“PH jelas tidak akan melantik mereka yang berdepan kes mahkamah namun gabungan lain terpulang kepada mereka untuk memutuskan perkara itu,” katanya.

Sumber: Harian Metro

IKLAN

 

 

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Bajet 2023 Dibentangkan Bulan Depan Akan Dibaik Pulih

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI