Baru-baru ini tular di aplikasi Tiktok sebuah video yang memaparkan seorang bapa tunggal bekerja sebagai tukang kasut telah membawa 4 orang anaknya yang masih kecil bekerja.

Video ini mendapat perhatian para netizen yang benar-benar bersimpati dengan nasib yang menimpa keluarga ini lebih-lebih lagi melihat anak-anaknya yang masih kecil sabar menunggu sehingga ayahnya habis kerja.

Apa yang lebih menyedihkan bila melihat anak-anak itu ada yang tidur di lantai kaki lima dan kakak menjaga adiknya yang masih kecil.

Dalam video tersebut turut diberitahu lokasinya iaitu di Cimb Bank, Johor Jaya 6.

[TRENDING] Meremang Bulu Roma Dengar! Nyanyian Adik MZ Sekali Lagi Tarik Perhatian

[EKSKLUSIF] Kalau Nak Jadi Perdana Menteri Kenalah…Nasihat ‘Deep’ Tun M Kepada Umar

“Diminta sesiapa yang nak memperbaiki kasut anda, pergi depan CIMB sapot Abang ni. dia adalah ayah yang bagus, gigih mencari duit susu untuk anak-anaknya.” tulis pemilik akaun TikTok tersebut.

IKLAN

‘Bapa Tunggal Terpaksa Bawa 4 Anak Ketika Jahit Kasut.’ Sedih Lihat Anak-Anak Terbaring Di Lantai

Dalam temuramah di sebuah akhbar, pemuda yang bernama Mohammad Khairul Nizam Mohd Tamyis atau lebih mesra dengan panggilan Mad, berusia 24 tahun ini mengatakan bahawa ia tidak mempedulikan tanggapan buruk sesetengah individu berkaitan kerjayanya sebagai tukang kasut jalanan kerana ia adalah rezeki halal demi empat orang cahaya mata.

‘Bapa Tunggal Terpaksa Bawa 4 Anak Ketika Jahit Kasut.’ Sedih Lihat Anak-Anak Terbaring Di Lantai

IKLAN

“Saya tidak mengabaikan anak dan terpaksa bawa mereka ketika menjahit kasut kerana tiada pilihan.”

Menurutnya, dia juga sentiasa memastikan keselamatan anak mahupun keperluan mereka ketika bekerja.

Bagaimanapun dia berdepan cabaran menjaga anak-anak selepas berpisah dengan isteri sejak setahun lalu.

“Kami tidak serasi dan mengambil keputusan untuk bercerai dan buat masa ini saya menjaga dua orang anak berusia tiga dan enam tahun manakala bekas isteri menjaga anak sulung dan bongsu berusia lapan tahun dan bayi berusia setahun.

IKLAN

“Keluarga saya bukan orang senang, ibu saya menjual pisang goreng di Taman Puteri Wangsa manakala bapa masih menjadi tukang kasut jalanan di hadapan sebuah pasar raya di Taman Johor Jaya,” katanya yang tinggal bersama keluarga ibunya di Taman Puteri Wangsa.

@gadistudunglitupCIMB BANK, Johor Jaya 6, Jalan Dedap 20 (menghadap Jalan Dedap 13) Setiap Hari Sabtu shj Diminta sesiapa yg nak memperbaiki kasut anda, pergi depan CIMB sapot Abang ni. Dia adalah ayah yg bagus gigih mencari duit susu utk anak2nya. Biar kita serbu gerai dia & harap dapat menambahkan sedikit – sebanyak pendapatan utk keluarganya Semoga segala urusan dipermudahkan buat Abang sekeluarga 🤲🏻🙏🏻

♬ Sholawat Sedih – Yabadrotim – Ai khodijah

[TIP KEWANGAN]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

‘Bapa Tunggal Terpaksa Bawa 4 Anak Ketika Jahit Kasut.’ Sedih Lihat Anak-Anak Terbaring Di Lantai

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI