Hidup ini ibarat pusingan roda, sekali sekala kita berada di atas dan sekali sekala kita berada di bawah. Penuh dengan ujian hidup.

Begitulah juga yang pernah dilalui oleh penyanyi dan peserta program Gegar Vaganza musim kelapan (GV8) Adibah Noor.

Sebelum ini pernah mengaku terpaksa menjual rumah dan menggadai barang kemas berikutan kesempitan wang sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dikuatkuasakan pada Mac lalu.

Buat Bayar Hutang

Ditanya mengenai hadiah kemenangan, Adibah, 52, menyatakan dia akan menggunakan wang kemenangan sebanyak RM20,000 itu untuk membayar hutang.

Selain itu, kata pemilik nama Adibah Noor Mohd Omar, dia ingin menebus semula barang kemas yang digadai ketika dia menghadapi krisis kewangan.

Tidak Malu Mengaku 

Rasanya semua sudah tahu bagaimana saya lalui hidup susah ketika dua kali tempoh PKP sebelum ini. Saya tidak malu mengaku tentang hal tersebut.

Duit kemenangan ini saya akan gunakan untuk bayar semua hutang yang telah saya pinjam sebelum ini dan tebus kembali barang kemas.

Tambah pelantun lagu Terlalu Istimewa, dia tidak lupa untuk menyimpan sejumlah wang kemenangan demi masa depan.

Selain itu, saya akan simpan sedikit dan jika ada lebih saya mahu bercuti bagi merehatkan diri.

Program GV8 Membuatkan Saya Sedar

Dalam pada itu, pelakon drama Kampung People 2 akui sepanjang program itu dia telah berubah menjadi individu yang tidak lantang bersuara.

Semua orang tahu saya seorang vokal person, tweet saya di Twitter sentiasa berbisa. Program GV8 membuatkan saya sedar dan tidak lagi bersikap judgemental. Apa sahaja berlaku lebih baik diam dan telan sahaja.

Tak susah sebenarnya untuk mendiamkan diri apabila kita buka hati untuk faham tuntutan kerja orang lain.

Pada konsert akhir GV8, Adibah menyanyikan lagu Seroja dan berduet bersama Datuk Zainal Abidin dengan lagu Kau DI Hati Ku.

Manakala di pusingan battle, Adibah berentap dengan Azan Scan menerusi lagu Kami Rappers dari 4U2C.

Sumber : mStar & OhBulan

Jom saksikan video menarik tentang adik-adik BK kita ni makan Ayam McD 3X pedas. Boleh tahan ke tidak? Jom saksikan.

IKLAN

 

Tonton juga video ini, rasa-rasanya apa yang menarik jika kita shopping di beberapa kedai yang dianggap ‘kedai saka’ ni ye?

ARTIKEL MENARIK : Berminggu-minggu Batuk Tak Hilang, Rupanya Petua Dari Aunty Cina Ni Yang Serasi Bantu Anak Pulih!

LAGI ARTIKEL MENARIK :15 Minit Jaraknya, Anak Kembar Sepasang Ni Dilahirkan Lain Bulan & Lain Tahun!

Keriangan Famili, jom kita melancong secara maya bersama E-Keluargagader dengan menonton video percutian di The Bentong Farm. Best kalau dapat bawa anak-anak ke sana.

IKLAN

Lagi video menarik!

Baca Ini Juga :Tiba-tiba Tiada Elektrik, Ambilkan Saja Cotton Bud & Buat DIY Untuk Jadikan Lilin. Boleh Tahan Berhari-hari!

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club