Bukan calang-calang wanita bergelar isteri yang sanggup berkorban, melepaskan suami yang disayangi demi berkhidmat untuk negara. Itulah pengorbanan seorang isteri anggota beruniform terpaksa berjauhan dengan suami tersayang yang terpaksa bertugas di kejauhan.

Sedar tidak sedar, sudah empat bulan pengacara tersebut melahirkan bayi lelaki yang diberi nama Achbar Muhammad Fahri.

 

Namun, suaminya, Muhammad Hanif Hamidi hanya mampu melihat anak mereka membesar menerusi panggilan video sahaja. Kapten Hanif kini bertugas di Australia sejak Januari yang lalu.

Dalam perkongsian terbaru Dayah di Instagramnya, dia memuat naik  momen anaknya tersayang berkomunikasi dengan bapanya menerusi panggilan video.

IKLAN

Counting days to 4 months , Fahri dah boleh roll over dengan jayanya , over and over again ! Masha Allah, yayy !
Another milestone for Baby Achbar Muhammad Fahri .
Sebenarnya dari haritu Fahri dah cuba nak pusing , tapi harini dia mcm buat show la , n we get to record it . ❤️

 

IKLAN

 

Dalam perkongsian tersebut kelihatan  bayi lelakinya sudah mulai mencuba untuk berguling. Kelihatan suaminya, memberi sokongan  menerusi panggilan video agar dapat melihat sendiri situasi anak mereka yang semakin membesar dan aktif.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAYAH BAKAR (@dayahbakar)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAYAH BAKAR (@dayahbakar)

Perkongsian yang menyentuh hati itu mendapat reaksi ramai. Rata-rata warganet memberikan kata-kata semangat buat Dayah dan suami supaya terus kuat dan  tabah menjalani hubungan secara jarak jauh.

Be Stong…

fakhrulunic Be strong..hikmah besar menanti buat korang InsyaAllah 🤲🏻
nurin_irdina_86 Kisah kak dayah memberi semangat dan motivasi buat kami para isteri yang terpaksa berjauhan sebentar dengan suami..dan mengingatkan saya dengan kisah nabi Ibrahim yang terpaksa meninggalkan nabi ismail dan siti hajar berdua di tempat yang asing..hanya kerana perintah Allah..tapi Allah punya perancangan yg sangat baik dan indah….Allah jualah pelindung dan penjaga keluar kak dayah sekeluarga..moga Allah sentiasa memberkati dan merahmati kalian..
graceamriena you know what. this is the real LDR 😉
Terharu dan sebak
mokcik_lu215 bila dia dpt balik…….. terharu dan sebak…. stay strong for this lovely couple 👫 and abd babies 🤱
haziera_zie X sabar nk tgk korang berjumpa semula.
miss.nfatehah Comelnyaa fahri.. Geram tngok pipi dia.. Moga yg baik2 saja utk kak dayah dan family.. Aamiin
htulkamaliah Alhamdulillah achbar muhammad fahri ank hebat juga ibu babaa kan 👏👏👏👍👍👍😘😘😘
yaya.rfdn strongnya this family 😭❤
izanaizan65terus kuat ..terus tabah yg indah pasti menanti kamu sekeluarga..In sya Allah 😍
Sumber: dayahbakar
Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club