kantan 4

Kalau nak masak asam pedas atau laksa, bahan utama yang perlu ada adalah bunga kantan. Tapi kalau musim perayaan, bunga kantan ni jadi bahan ‘hot’ yang laku keras. Sehinggakan ada yang merungut kehabisan di kedai.
Beli Bunga Kantan 6 Bulan Masih Elok. Begini Cara Simpan Agar Tahan Lama, Tak Kecut & Aroma Tetap Sama!Jadi buat ibu-ibu, di sini ada petua atau trik yang boleh anda lakukan untuk pastikan bunga kantan dapat disimpan lebih lama dan kekal elok.

Petua ini dikongsikan oleh Dunia Hanya Sementara Fy menerusi page Masak Apa Hari Ni.. (MAHN). Untuk ibu-ibu, selamat mencuba. Lepas ni tak perlu pening kalau stok bunga kantan kehabisan di pasar.

IKLAN

Sekadar share utk penyimpanan Bunga Kantan.Cara ni,Bunga Kantan tetap dalam keadaan Baik,Cantik dan tidak Birat Hitam.Ni hasilnya selepas 6bln lbh sy simpan dlm Frezer.Bila masak,aromanya ttp sama..Alhamdulillah.

IKLAN
IKLAN

Cara Saya
-Basuh terlebih dahulu bunga kantan
-Potong ikut suka kita
-Letak dalam plastik / bekas yang bersesuaian bunga kantan tersebut
-Letak Air Masak dalam bunga kantan tersebut
-Kemudian bolehlah di simpan dalam frezer.
Beli Bunga Kantan 6 Bulan Masih Elok. Begini Cara Simpan Agar Tahan Lama, Tak Kecut & Aroma Tetap Sama!Beli Bunga Kantan 6 Bulan Masih Elok. Begini Cara Simpan Agar Tahan Lama, Tak Kecut & Aroma Tetap Sama!Saya letak untuk sekali masak,mudahkan kerja
Boleh digunakan ketika beku atau di cairkan terlebih dahulu .
Beli Bunga Kantan 6 Bulan Masih Elok. Begini Cara Simpan Agar Tahan Lama, Tak Kecut & Aroma Tetap Sama!

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI