Baru-baru ini kita dikejutkan dengan pemergian seorang arkitek dan juga seorang ibu hamil sarat anak ke 5. Meskipun tidak mengenali secara dekat dengan individu bernama Aizura Zulkifli, namun pemergiannya meninggalkan kesan yang mendalam kepada orang ramai, dan semestinya bagi mereka yang terdekat dengannya.

Melihat perkongsian suaminya, Ahmad Zukhairi Sulaiman, meskipun isterinya telah selamat disemadikan di Alor Gajah, tetapi dia akui tiada perkataan pun yang dapat menggambarkan betapa pilu perasaannya ketika ini.

Meskipun hanya seorang, tetapi pemergian Aizura Zulkifli nyata memberi kesan kepada ramai pihak yang mempunyai hubungan rapat dengan Allahyarhamah khususnya ahli keluarga.

“Berakhir PJJ Di dunia, Mungkin Allah Ingin Satukan Kita Di Sana” – Suami Aizura Zulkifli

Bismillah.
No words can describe how my heart feels at this moment. No words.
Sayang,
Saya kehilangan seorang isteri,
Anak2 kehilangan seorang ibu,
Adik2 kehilangan seorang kakak,
Mak ayah kehilangan seorang anak,
Mama abah kehilangan seorang menantu,
Saudara kehilangan seorang talian darah,
Rakan2 kehilangan seorang sahabat.
Hilangnya seorang, kesannya ramai.
If you knew how much you are loved by others,
You know you’ve lived such a blessed life.

IKLAN

Walau hubungan kita terhenti di sini, hubungan lain kembali bersatu.
“pemergian yang menyatukan”. Indah.

Saya akan jadikan fb ni ruang untuk mereka yang menyayangi ingin melihat jalan hidup anak2 kita. Agar anak2 terus disayangi. Ramai yang sayang mereka. Jangan risau.

Tambahnya, meskipun belum puas menangis kerana pemergian ini, tetapi emosi anak-anak lebih penting untuk dijaga. Malah, suaminya juga berjanji untuk menjaga anak-anak sepenuh daya.

Maaf jika saya belum puas menangis kerana terpaksa sorok tangisan dari anak-anak. Emosi mereka lebih penting dari emosi saya. Dengan izin Allah, saya mampu. Doakan saya.
Saya janji akan jaga anak2 kita sedaya upaya sepenuh daya, selagi saya bernyawa, diberi kesempatan. Saya janji. Dengan izin Allah.

IKLAN

Terima kasih pada insan2 yang banyak membantu keluarga kami dalam mengharungi ujian ini. Hanya Allah dapat membalas amalan kalian.

“Berakhir PJJ Di dunia, Mungkin Allah Ingin Satukan Kita Di Sana” – Suami Aizura Zulkifli

Terdahulu mereka bahkan menjalani kehidupan PJJ selama sedekad apabila Aizura berkerja di Kuantan, sementara pasangannya pula di Johor.

IKLAN

Dengan ini berakhir siri PJJ keluarga kita di dunia, mungkin Allah ingin satukan keluarga kita di ‘sana’ nanti. Dengan izin Allah. Ameen.
Saya tahu sayang tidak lagi tahu apa yang berlaku di sini, tapi ini hanya sekadar coretan untuk semangat peribadi saya.
Berat. Sumpah berat.
“Aku mendengar Rasulullah ﷺ, “Wanita mana saja yang meninggal sementara suaminya redha kepadanya, maka ia akan masuk syurga.” (HR. Ibnu Majah: 1844)
“Sayang, saya redha.”

Sumber : Ahmad Zukhairi Sulaiman

“Berakhir PJJ Di dunia, Mungkin Allah Ingin Satukan Kita Di Sana” – Suami Aizura Zulkifli

Nak tambah ilmu tentang penyusuan susu ibu, jom join webinar PERCUMA Ya, Aku Mampu Susukan Anak! secara ONLINE pada 29 Oktober 2022. Daftar nama anda di https://toko.ideaktiv.com/product/ya-aku-mampu-susukan-anak/