Lama tidak mendengar perkhabaran selebriti sorang ini. Beliau yang baru-baru ini mendirikan rumah tangga dijemput untuk berkongsi cerita di dalam program Hadith Open Mic.

Perkongsian dari Natasha Hudson ini cukup menyentuh hati. Sama-sama kita mendapat manfaat daripadanya.

“Besarkan 3 Anak Perempuan Dengan Penuh Sabar, Kita Dijanjikan Jannah. Ini Yang Saya Lakukan. Luahan Natasha Hudson Menyentuh Hati!

Kaya jiwa itu lebih penting dari kaya harta. Akui Natasha, kekayaan jiwa bagi dirinya apabila diri tenang.

“Kekayaan jiwa bagi saya apabila kita tenang dan hati itu penuh. Dalam diri saya segalanya berkaitan keduniaan,impian saya dari kecil hingga besar mengejar harta untuk kegembiraan orang lain.

“Waktu tinggal di Hong Kong, ibu tak pernah miss ajar kami selalu bersedekah dan itulah yang saya praktikkan sejak kecil lagi, sedekah sedekah sedekah.

IKLAN

‘Waktu saya ke Yayasan Taklim waktu bulan puasa, mereka ada umumkan akan adakan Diploma dalam jurusan Islamik bergandingan dengan satu universiti.

“Terus saya cakap pada suami nak sambung belajar walaupun waktu itu saya sudah ada dua anak. Kami terus jihad dan belajar. Anak saya dari tak boleh merangkak sehinggalah boleh naik turun tangga. Walaupun saya tak boleh buat ini lagi tapi saya tetap lakukan sehingga dari diploma membawa ke ijazah.

“Apabila anak saya ikut ke tempat ilmu dan serap segalanya dalam usia yang masih muda, saya terfikir apa yang sebenarnya yang saya kejar selama ini.  Sebenarnya harta sudah memadai bagi saya tapi ilmu yang saya peroleh itu yang sebenarnya. Saya mengejar harta akhirat pula.

“Saya nak belajar, nak anak banyak tapi ikut kemampuan. Dari anak pertama sehingga anak ketiga, sampaikan buat ijazah saya mengandung lagi.

IKLAN

“Dapat anak dalam masa yang sama saya sambung belajar, dengan pening, pusing tapi saya tak give up. Sampai saya jadi sangat agresif, dan serap semua ilmu. Kemudian saya nekad nak tinggalkan dunia dan nak ke Allah sahaja. Saya buat transformasi.

“Ada waktu itu saya pakai purdah sekejap kemudian buka. Bukan apa iman kita turun naik, dan kekadang bila kita ‘push’, limit tu akan ‘drop’.

“Besarkan 3 Anak Perempuan Dengan Penuh Sabar, Kita Dijanjikan Jannah. Ini Yang Saya Lakukan. Luahan Natasha Hudson Menyentuh Hati!

Memiliki 3 anak perempuan, akui Natasha, merekalah harta yang cukup bermakna pada dirinya.

IKLAN

“Nabi Muhammad saw pernah bersabda, Kalau kita membesarkan tiga anak yang solehah dengan penuh kesabaran dan keyakinan kami akan dijanjikan Jannah. Inilah yang saya mahukan sekarang, kejar Jannah.

“Setiap hari siang dan malam saya berdoa anak-anak saya akan jadi anak solehah sebab apa yang ada di luar itu sangat menakutkan,”ungkap Natasha di dalam satu program Hadith Open Mic.

“Besarkan 3 Anak Perempuan Dengan Penuh Sabar, Kita Dijanjikan Jannah. Ini Yang Saya Lakukan. Luahan Natasha Hudson Menyentuh Hati!

KAYA JIWA, LEBIH PENTING DARI KAYA HARGA

Sedih juga bila bab dia menangis, mahukan anak-anak yang solehah…Perkongsian Natasha Hudson Official di Hadith Open Mic.

Posted by The Rohani on Monday, 14 January 2019

Sumber: The Rohani

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI