Pasangan sejoli Fazura dan Fattah Amin sering mencuri perhatian peminat-peminatnya. Bersempena sambutan Hari Bapa baru-baru ini, Fazura memuat naik video baharu di akaun Youtube miliknya dengan penampilan istimewa bersama suami tercinta.

Dalam video berdurasi 6 minit itu, Fazura mengajukan beberapa soalan kepada Fattah berkaitan dengan dirinya dari zaman Fattah remaja, sehingga menjadi seorang bapa.

Selain itu, Fazura turut mengajukan soalan tentang perasaan Fattah selepas menjadi seorang bapa kepada cahaya mata mereka, Fatima.

Pelakon kacak yang juga seorang bapa yang penyayang ini menceritakan perasaannya sangat teruja bila pertama kali tahu dirinya bakal bergelar bapa.

Katanya ketika itu memang tak sangka dan tak prepare pun untuk bergelar bapa tapi dia sangat seronok melalui pengalaman baru tersebut serta tak sabar menanti kelahiran Fatima.

Menurut Fattah lagi, pengalaman membesarkan Fatima merupakan perkara paling menyeronokkan dalam hidupnya.

“Fatima ni kadang tak macam budak umur dia. Dia seorang kanak-kanak yang matang. Contohnya kita baru ajar atau cakap sekali je dengan dia sesuatu perkara tapi dia boleh ingat atau ikut apa yang diajar,” ujar Fattah yang masih ingat perkataan pertama Fatima adalah ‘dada’.

Fatima Ikut Muka Daddy

Dalam pada itu ketika ditanya wajah Fatima lebih mirip kepada mummy atau daddy, Fattah memberitahu kalau ikut ramai orang kata Fatima muka macam daddy tapi perangai 100% macam mummy terutama bab makan.

Patutlah Fatima kelihatan manja dan rapat dengan daddy di mana-mana acara atau lokasi mereka sekeluarga berada. Memang daddy’s girl sangat. Terbukti sekali cinta pertama seorang anak perempuan pada ayahnya.

Dalam pada itu, sebagai seorang suami dan bapa, Fattah sememangnya sangat menyayangi isteri dan anaknya. Bila tengok pada foto yang dimuat naik oleh Fazura sempena Hari Bapa, Fattah telah meninggalkan komen balas meluahkan rasa cinta dan sayangnya lebih lagi kepada Fazura dan Fatima.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Fazura (@missfazura)

 Mommy, Daddy loves you more and Fatima

Memang sweet habis pasangan ini.

Berusaha untuk menjadi bapa dan suami yang setia dan penyayang, Fattah sentiasa ingat pesanan ayahnya.

IKLAN

“Kita hidup bukan nak please orang, buat sesuatu bukan sebab orang tapi sebab Allah dan diri kita. Apa je org cakap pasal kita, kita ignore, move forward dan kuat semangat.

Masa nak kahwin,  ayah pesan jangan terfikir nak buat benda tak baik contoh nak betray wife, kerana apa sahaja kita buat Allah pasti akan balas kalau tak di dunia pasti di akhirat.”

Sumber: Youtube Myfazura

Webinar kehamilan PERCUMA terbesar untuk bakal papa & mama. Jom daftar nama anda di sini WEBINAR AKU TAK SERIK BERSALIN 

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Keluarga Gader https://t.me/keluargagaderclub sekarang!