Bertepatan dengan musim cuti sekolah pada hujung tahun ketika ini, jadi kelazimannya masa inilah ramai mengambil kesempatan untuk mengadakan majlis perkahwinan untuk memudahkan sanak saudara ada masa untuk datang memeriahkan majlis.

Oleh sebab itu juga, sebagai tuan rumah sebolehnya kita juga tidak mahu ada yang tercicir nama sanak saudara untuk diundang ke majlis itu nanti. Bimbang juga ada yang berkecil hati jika tidak diundang.

Mungkin video yang dikongsikan oleh seorang wanita ini di aplikasi tiktok yang tular apabila terpaksa mengingati salasilah keluarga sebelah ayahnya dengan membuat gambarajah untuk menjemput ke majlis perkahwinannya ini boleh dipraktikan.

Bila Belah Ayah Terlalu Ramai, Keluarga Ni Siap Buat Salasilah Untuk Senarai Jemputan Kenduri!

Bukak Salasilah Sebab Nak Jemput Wedding

Menerusi video tersebut, seorang perempuan sedang mempersiapkan majlis perkahwinannya untuk menyenaraikan jemputan tetamu yang hadir. Apa yang lebih menarik perhatian adalah apabila keluarga sebelah ayahnya sangat ramai dan untuk mengingati satu persatu, dia terpaksa mengingat satu persatu dan menyenaraikannya.

Malah bukan itu sahaja, siap dijadikan carta salah silah keluarga di atas kertas besar agar nampak lebih jelas.

IKLAN
@itsnotafrinamy dad is a legend 😭👍🏻♬ the psycho intro gone wrong ㅠㅠ – Arielle

 

“Macam nak buat projek juta-juta”-Netizen

Meninjau di ruangan komen mendapati pelbagai reaksi daripada netizen setelah melihat video yang dikongsikannya itu.

Bila Belah Ayah Terlalu Ramai, Keluarga Ni Siap Buat Salasilah Untuk Senarai Jemputan Kenduri! Bila Belah Ayah Terlalu Ramai, Keluarga Ni Siap Buat Salasilah Untuk Senarai Jemputan Kenduri! Bila Belah Ayah Terlalu Ramai, Keluarga Ni Siap Buat Salasilah Untuk Senarai Jemputan Kenduri! Bila Belah Ayah Terlalu Ramai, Keluarga Ni Siap Buat Salasilah Untuk Senarai Jemputan Kenduri!

 

IKLAN

Sumber : TikTok [su_button url=”https://www.tiktok.com/@itsnotafrina/video/7021090778285886746?is_copy_url=0&is_from_webapp=v1&sender_device=pc&sender_web_id=6937518543227323906″ style=”bubbles” background=”#3fc6b5″ size=”2″]@itsnotafrina[/su_button]

ARTIKEL MENARIK : “Jual Murah Niatkan Atas Nama Arwah Anak Yang Kemalangan Di Kawasan Ini…” -Lelaki Ni Jual Roti Canai 50 Sen!

IKLAN

Baca Ini Juga : Umur 40an Aim Nak Badan Langsing. Pakar Dietitian Ni Kongsi Caranya Perlu Praktik!

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Bila Belah Ayah Terlalu Ramai, Keluarga Ni Siap Buat Salasilah Untuk Senarai Jemputan Kenduri!