Ketika perlaksaaan Perintah Kawalan Pergerakkan (PK) ramai antara kita memilih membeli barangan secara atas talian.

Malah, dilaporkan peningkatan tinggi kadar kiriman barang kepada pengguna. Namun ada kisah pengguna yang kurang enak didengar apabila ada yang tidak puas hati kepada perkhidmatan runner atau courier.

Bagaimana pun menerusi facebook, seorang lelaki meluahkan isi hati mengenai sikap penerima barang yang suka menyalahkan runner atau courier tanpa melihat salah diri sendiri. Moga kisah ini jadi iktibar.

IKUTI PERKONGSIANNYA

Typical Malaysian.

Courier/runner sampai rumah, bagi hon. Tak keluar. Tekan bell. Takde bell, kita panggil. Tak jawab, kita call. Tak jawab call kita jalan. Lepas tu complain barang lambat sampai. Courier/runner tak attempt.

Kami kejar masa. Ada yang dah nampak kita. Bangun, panggil bini die suruh bukak pagar. Dah la hujan. Kami basah lokos dekat luar. Kau selamba delay kerja kami. Kau delay, barang orang lain pun delay. Barang orang lain lambat sampai, orang lain complain kami tak guna. Kau yang tak guna menyebabkan kami nampak tak guna.

Sebenarnya dalam hati memang nak campak barang tu dekat muka kau bang. Dah bagi barang kau tenung macam kami tukang angkat najis. Terima kasih pun tak. Serius cakap, makin kurang berkemampuan/miskin makin kurang adab. Pengalaman ni sendiri yang hadap. Memang patut la rezeki kau sempit bang.

Ade yang call balik, tapi kami dah keluar area. Dah jauh. Bile tanya kenapa tak jawab call 7 kali tadi ? Die cakap tengah tido. Nak suruh kita pulak patah balik hantar barang. Haa akak tido la kak sampai kiamat. Maaf. Esok lusa kalau jalan lagi, insyaallaah kami hantar.

IKLAN

PERINGATAN KEPADA PENGGUNA

Kepada customer, yang kejar barang. Kami jalankan amanah. Tapi bukan amanah anda seorang. Beratus amanah kami handle seorang, satu hari. Maaf kalau terlambat.

IKLAN

Satu parcel, upah tak sampai rm2. Tak dapat bagi kemewahan. Kami cuba cari rezeki halal je. Tak payah buat muka “ customer always right “ dengan kami. Tak boleh bawak masuk syurga.

Salah sikit kau hembus. Effort kami kau pandang sinis. Anda duduk rumah, kami hantar. Tapi bila kami dah sampai tu keluar la hanat ! Call tu angkat. Dah la rumah takde bell. Terpekik terlolong panggil dekat luar. Anjing sebelah yang menyahut. Takkan nak bagi anjing tu receive ? Anjay.

Lagi satu, dah tau PKP. Kau letak alamat office tu kenape ? Lepastu menggelatat suruh re-route pergi rumah. Nak hari tu jugak. Rumah kalau belakang office takpe. 18km jauh. Ingat sorang runner/courier sorang cover satu daerah ke satu hari ?

Ade pulak yang call/mesej bos semalam marah-marah. Hari ni mesej tanya bos ade kerja kosong ke untuk adik die. Kau rase ? Kau tau malu ke tidak ? Kau sekolah ke tidak ? Lulus SRP ke tidak ? Nak kami buat video ke tidak ? .

Sumber: Tokan Sate