Bila terjadinya masalah teknikal lagi-lagi ketika acara berlangsung seperti suara mikrofon tidak berfungsi umpamnya, pastinya sesiapa pun pasti akan panik saat menghadapinya dan cuba dengan segera untuk atasi masalah tersebut.

Namun, bagi imam yang sedang solat bila tiba-tiba mikrofon tidak berbunyi itu menjadikan sukar untuk ditangani masalah tersebut. Malah boleh dikatakan seakan mimpi ngeri untuk dihadapi kerana para jemaah tidak dapat mendengar bacaan yang dialunkan.

Itulah situasi yang dialami sendiri oleh seorang imam, Furqan Fawwaz apabila mikrofon yang diada pada dirinya tiba-tiba tidak berfungsi ketika menunaikan solat tarawih baru-baru ini.

Detik Mendebarkan Hari Pertama Tarawih

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LembaranJuzukCinta (@furqanfawwaz)

Menerusi posting tersebut, Furqan yang juga merupakan penyanyi nasyid menyifatkan situasi tersebut sebagai pengalaman nyeri berlaku pada tahun ini sepanjang dia menjadi imam.

Rakaman video pendek berdurasi satu minit itu juga menampakkan seorang pakcik yang juga bilal bertindak wajar dengan mendekati imam dan menekankan butang mikrofon yang ada di dalam poket jubah sebelum suara Furqan bergema di seluruh masjid.

IKLAN

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen memuji tindakan pantas pakcik tersebut yang menjadi penyelamat keadaan.

IKLAN

Sumber : Instagram