Bubur nasi bukan sahaja menu yang sesuai dinikmati oleh kanak-kanak tapi kita sebagai orang dewasa juga akan berselera menikmati hidangan nan satu ini. Apatah lagi jika demam atau kurang sihat. Inilah salah satu menu yang boleh membangkitkan selera.

Menyentuh tentang bubur nasi ini, mungkin ramai antara kita pernah merasai keenakan rasa bubur nasi yang ditawarkan di restoran-restoran tertentu dan salah satunya Bubur Ayam McD.

Pastinya jika dapat disediakan menu seakan-akan rasanya begitu, pasti puas hati dibuatnya. Untuk itu apa kata mencuba resipi yang dikongsikan ini. Katanya, rasa menu ini hampir sama dan untuk membuktikannya kenalah dicuba terlebih dahulu.

Ini perkongsiannya.

Repeat buat lagi Bubur Ayam McD resipi asal memang dari pekerja McD sendiri..memang betul-betul sama dan sedap cuma harini tak letak daun bawang sebab lupa beli.

Mommies2 boleh try confirm anak makan laju je bertambah-tambah lagi..tak percaya boleh try kat bawah ni ummi sertakan resipi.

Resepi Bubur Ayam McD terlajak sedap 

Ayam potong dadu-dadu kecik..pastu perapkan dengan
halia kejap (HIRIS BESAR-BESAR)

IKLAN

Sementara tu masak bubur dulu.. letak daun pandan + kiub pati ayam + garam sikit +
carrot potong dadu kecil-kecil sangat then masak sampai jadi bubur baru masukkan perapan ayam dengan halia tadi dalam bubur.

Dah lama sikit KELUARKAN hirisan halia tu (taknak tergigit time makan nanti tak sedap)

Bawang putih + lada merah cincang halus ,serbuk lada hitam tumis dengan minyak
bijan (letak minyak bijan lebih sikit baru naik bau dia sedap)

IKLAN

Tutup api, tabur daun bawang dan bawang goreng

Nak letak daun kucai pun boleh (optional je bagus untuk otak bebudak) masukkan last lepas tutup api.

Selamat mencuba.

sumber : Nurul Jannah Via MAHN