Siapa yang tak kenal dengan Mohamad Sufian Abdullah atau lebih dikenali sebagai Sofyank yang merupakan pereka kandungan digital yang sedang meningkat naik kerana video-video yang dihasilkan sangat mengagumkan.

Apa yang lebih membanggakan, Sofyank telah bekerjasama dengan Zack King yang merupakan pereka kandungan digital terkenal di seluruh dunia.

Selepas memenangi ‘Ultimate VFX Challeng- ‘Magic Of The Month di Los Angeles beberapa bulan lalu, karya Sofyank terus menjadi bualan dan menjadi inspirasi kepada bidang kandungan digital.

Baru-baru ini, dalam program Luncheon Talk: VFX Designer Sofyank, di Institut Penyiaran dan Penerangan Tun Abdul Razak (IPPTAR) telah mengatakan hasrat untuk menubuhkan sebuah syarikat poduksi di ibu negara menjelang akhir tahun ini.

IKLAN

Beliau berharap penubuhan syarikat itu diharap dapat membuka peluang kepada lebih ramai bakat tempatan untuk menceburi bidang berkenaan.

“Saya mahukan sebuah pasukan yang ramai dan penuh dengan individu yang kreatif seperti pasukan Zach King, sehingga boleh menghasilkan pelbagai video menarik dan hebat.”

“Ini kerana, buat masa ini, saya hanya bergerak sendiri terutama dalam membuat kerja-kerja suntingan. Jadi, apabila sudah ada syarikat produksi, saya fikir mungkin akan ada lebih banyak masa untuk diri sendiri.”

IKLAN

Pada masa sama, anak kelahiran Wakaf Bharu, Kelantan ini bersikap terbuka untuk menjalin kerjasama dengan mana-mana individu atau syarikat dalam menghasilkan karya video kreatif.

Sofyank sebelum ini telah beberapa kali berkolaborasi dengan selebriti antarabangsa antaranya Paul Ruud (Ant-Man) dan Jonathan Majors (Kang The Conqueror) selain pernah menarik perhatian antarabangsa apabila pelakon terkenal, Will Smith memuat naik semula video yang disuntingnya, malah sehingga kini, video ciptaan beliau ditonton oleh jutaan pelayar media sosial.

IKLAN

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Buka Peluang Pada Anak Muda, Sofyank Rancang Tubuh Syarikat Produksi Tahun Ini

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI