Secara fitrahnya, semua manusia dilahirkan dalam keadaan baik dan bersih. Namun setiap manusia tidak lari daripada melakukan kesilapan.

Bagaimanapun mereka berhak diberi peluang ke dua dalam hidup termasuk cemerlang dalam akademik Perkongsian facebook rasmi, Sekolah Henry Gurney Melaka membuktikan setiap insan itu boleh berubah amenjadi baik untuk cemerlang dalam hidupnya.

Difahamkan pelajar sekolah berkenaan meraih keputusan yang cemerlang dalam SPM yang diumumkan baru-baru ini.

“Dengan ini diumumkan 11 orang pelajar Sekolah Henry Gurney Telok Mas, Melaka mendapat keputusan cemerlang.”

“Dengan ini diumumkan 11 orang pelajar Sekolah Henry Gurney Telok Mas, Melaka mendapat keputusan cemerlang iaitu 2 pelajar 7A, 5 pelajar 6A dan 4 pelajar mendapat 5A dari 50 orang yang layak menduduki peperiksaan SPM tahun 2021.

“Mencapai kelulusan 100% berdasarkan pencapaian sekurang-kurangnya lulus mata pelajaran Bahasa Melayu dan Sejarah. Gred Purata Sekolah 4.13.

IKLAN

“Majlis penyampaian slip SPM telah disempurnakan oleh PKP Azhar Bin Ahmad, Pengarah Sekolah Henry Gurney Telok Mas, Melaka.”

 

Bukan Mudah Nak Didik Anak Ini, Guru Buktikan 11 Pelajar Sekolah Henry Gurney Melaka Cemerlang SPM, Catat 5,6 & 7A!

IKLAN

Nyata, ini membuktikan biarpun pelajar-pelajar ini dulunya nakal dan jauh tersimpang dalam landasan hidup yang betul, hasil didikan guru, mereka boleh berubah menjadi lebih baik.

Keputusan cemerlang SPM itu menjelaskan bahawa jika seseorang itu berusaha untuk berubah pastinya akan berjaya.

Bukan Mudah Nak Didik Anak Ini, Guru Buktikan 11 Pelajar Sekolah Henry Gurney Melaka Cemerlang SPM, Catat 5,6 & 7A! Bukan Mudah Nak Didik Anak Ini, Guru Buktikan 11 Pelajar Sekolah Henry Gurney Melaka Cemerlang SPM, Catat 5,6 & 7A!

IKLAN

Sumber: Sekolah Henry Gurney Melaka

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Bukan Mudah Nak Didik Anak Ini, Guru Buktikan 11 Pelajar Sekolah Henry Gurney Melaka Cemerlang SPM, Catat 5,6 & 7A!

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI