Setiap ibu bapa pastinya mahukan yang terbaik untuk anak-anak kan. Kerana itulah, mereka sanggup berkorban, bersusah payah demi memastikan anak-anak hidup selesa dan cukup segalanya.

Kejayaan tidak akan bergolek tanpa usaha. Itu yang Dato Sri Aliff Syukri lakukan demi memastikan keluarganya hidup senang.

Pelbagai dugaan dan cabaran terpaksa dilalui sebelum berjaya seperti sekarang.

Menerusi perkongsiannya semalam, Dato Sri Aliff memuat naik satu video berkenaan anak sulungnya.

“Kehidupan berkeluarga ni pasti ada manis dan pahitkan..Dia di lahirkan guna duit compny saya tak mampu nak bayar bill pun… sbb kawin awal dan masih makan gaji rm1800 ..time dia lahir hadiah 1pun x ada yg kasi ..?? berlainan dgn kelahiran yusoff yg dpt beribu hadiah..Disebalik kisah #ohabangkosmetik yg happy byk kisah yg sy x share di youtube saya..

“Sebenarya Kami memang tegas menjaga anak2 sbb mak syg garang sgt mcm singa dulu lah zaman muda (kalau vedio yom dan minah blh tak post mcm ni??) haha ni vedio lama sbb hilangkan baju sukan kat sekolah yg bernilai rm29 kami nak dia hargai bukan senang nak cari duit dan tak nak ajar dia rasa jadi anak org senang.. kalau wife saya marah anak2 saya pujuk kalau sy pulak yg marah dia akan pujuk anak2.

Mengakui kelahiran anak sulungnya itu ketika mereka masih hidup susah dan baru menapak dalam bisnes.

“Kalau korang nak tau … Anak sy @ammar_ahyanmemang istimewa dari dulu waktu dia kecil2 ramai org pelik sbb kepala besar dan berkulit gelap. Waktu dia lahir kami susah br nk menapak jual jamu dan kosmetik family x tolong jadi kena berniaga dari pasar dan rumah ke rumah.

IKLAN

“Saya selalu fikir, apa la nasib anak saya ni nanti dgn keadaan skrg semua nak ada pakej dan rupa yg lawa ..saya tak nak nasib yg sama mcm saya dan isteri bodoh dlm pelajaran.. jadi sy selalu nak dia rajin belajar kalau rupa kurang…smapai skrg dia ni malas nak bergaya walapun bermacm baju dan selamat bagai sy beli ttp baju buruk dia suka pakai ..malah sampai laaa ni Saya selalu suruh grooming dan yakin diri, puas dh marah sampai nangis2 dia.

“Saya ni kalau marah anak2 korg semua taulah kan mcmana. Tapi Alhamdulillah, skrg ni antara ramai2 anak dia ni la yg paling laju membaca, pandai ni hafaz Quran, selalu dpt no 1 dlm kelas malah pernah dapat best studen dan mula dia siap Ada di bilbord… Saya bangga dgn apa yg dia mampu buat skrg walapun dia pemalu tpi dia Ada bakat utk menjadi org yg berjaya.

IKLAN

Biarpun sering melabelkan anaknya itu dengan pelbagai panggilan, namun Dato Aliff Syukri memuji anak sulunya itu lebih hebat dari dirinya.

“Baru2 ni dia tlg saya promot produk lagi. Laju je ckp omputih, tak mcm saya terkial2 lagi nk berckp dan tua bebal nak belajar lagi.. apa pun #biarapaorgkatayg penting kita buat jee yg terbaik dan termampu utk family kita walapun org panjang hina yg penting x ganggu hidup org lain.. dn sy nak dia jadi lebih hebat dari @aliffsyukriterlajaklaris.

View this post on Instagram

Kehidupan berkeluarga ni pasti ada manis dan pahitkan.. Dia di lahirkan guna duit compny saya tak mampu nak bayar bill pun… sbb kawin awal dan masih makan gaji rm1800 ..time dia lahir hadiah 1pun x ada yg kasi ..?? berlainan dgn kelahiran yusoff yg dpt beribu hadiah..Disebalik kisah #ohabangkosmetik yg happy byk kisah yg sy x share di youtube saya..sebenarya Kami memang tegas menjaga anak2 sbb mak syg garang sgt mcm singa dulu lah zaman muda (kalau vedio yom dan minah blh tak post mcm ni??) haha ni vedio lama sbb hilangkan baju sukan kat sekolah yg bernilai rm29 kami nak dia hargai bukan senang nak cari duit dan tak nak ajar dia rasa jadi anak org senang.. kalau wife saya marah anak2 saya pujuk kalau sy pulak yg marah dia akan pujuk anak2.. kalau korang nak tau … Anak sy @ammar_ahyan memang istimewa dari dulu waktu dia kecil2 ramai org pelik sbb kepala besar dan berkulit gelap. Waktu dia lahir kami susah br nk menapak jual jamu dan kosmetik family x tolong jadi kena berniaga dari pasar dan rumah ke rumah. . . . Saya selalu fikir, apa la nasib anak saya ni nanti dgn keadaan skrg semua nak ada pakej dan rupa yg lawa ..saya tak nak nasib yg sama mcm saya dan isteri bodoh dlm pelajaran.. jadi sy selalu nak dia rajin belajar kalau rupa kurang…smapai skrg dia ni malas nak bergaya walapun bermacm baju dan selamat bagai sy beli ttp baju buruk dia suka pakai ..malah sampai laaa ni Saya selalu suruh grooming dan yakin diri, puas dh marah sampai nangis2 dia. Saya ni kalau marah anak2 korg semua taulah kan mcmana. Tapi Alhamdulillah, skrg ni antara ramai2 anak dia ni la yg paling laju membaca, pandai ni hafaz Quran, selalu dpt no 1 dlm kelas malah pernah dapat best studen dan mula dia siap Ada di bilbord… Saya bangga dgn apa yg dia mampu buat skrg walapun dia pemalu tpi dia Ada bakat utk menjadi org yg berjaya…Baru2 ni dia tlg saya promot produk lagi. Laju je ckp omputih, tak mcm saya terkial2 lagi nk berckp dan tua bebal nak belajar lagi.. apa pun #biarapaorgkata yg penting kita buat jee yg terbaik dan termampu utk family kita walapun org panjang hina yg penting x ganggu hidup org lain.. dn sy nak dia jadi lebih hebat dari @aliffsyukriterlajaklaris ??????

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Sumber: IG aliffsyukriterlajaklaris