Tentunya kita semua nak rumah kelihatan cantik. Betul tak? Sebenarnya, hiasan dalam rumah memainkan peranan penting untuk buatkan rumah nampak lebih ceria dan hebat. Tak perlu tunggu miliki rumah mewah, asalkan pandai menghias dengan bajet yang murah rumah tetap cantik dan tampak mewah!

Begitu juga cara wanita ini, dari segi menghias rumah. Sebelum ni, beliau mencari bingkai gambar berwarna gold dan hitam namun tak jumpa warna pilihan hati. Akhirnya beliau buat keputusan hanya membeli bingkai gambar dan cat semula mengikut warna pilihan.

Nak tahu cara beliau. Jom lihat DIY ini.

Simple project last year.. puas cari frame gambar warna gold dan hitam  tak jumpa saiz yang bersesuaian. So sy beli frame kayu dari Kaison dan repaint semula.

Lihat DIY ini.

Bahan:

Frame gambar

IKLAN

Berus

Cat warna gold

IKLAN

Paint ni sy beli kat shopee. Tak ingat nama apa sy search haritu. Rasanya gold craft paint kot.  Tak mahal pun dalam RM10-12 camtu.

Beliau berkongsi link untuk warna emas: ini: https://shopee.com.my/product/61375116/1716022485?smtt=0.0.9

Frame kayu saya guna ni dia mcm licin sikit. Tp still lekat. Kena buat 2-3 layer
Untuk warna hitam menggunakan poster color sebagaimana yang ditunjukkan pada gambar 
Dah siap warna gold!
Aneka corak frame
Penyeri buat dinding nampak lebih mewah.

Kreatif! Jom buat cara ini. Jimat dan puas hati dapat lihat hasil kerja sendiri. 

Kredit: Neena Zaidi