Ibu ayah mana yang tidak risaukan keadaan anak bila diuji dengan penyakit, apatah lagi jika anak masih kecil. Pasti akan cuba diberikan tumpuan khusus dalam merawat penyakit yang dialami untuk pastikan anak yang disayangi kembali pulih sedia kala.

Begitulah yang dilakukan oleh pelakon Aman Graseka yang terpaksa menangguhkan hasrat untuk melakukan acara ‘jejak tanah’ untuk anak lelakinya, Aishyraf Mikail Shah, kini berusia setahun dua bulan yang kurang sihat.

Buat follower Keluarga, sila guna kod promo KELGSP5 untuk pembelian British Polo Yuna Handbag Set dengan harga lebih murah hanya di GO SHOP 

 

Ini sebagaimana memetik berita Harian Metro, memaklumkan bahawa anaknya  tidak berapa sihat dan turut dimasukkan ke hospital akibat demam yang menyebabkan sawan.

“Bila Air Pecah Dan Nampak Darah..”-Mata Anak Aman Graseka Dijangkiti Virus, Perlukan Bantuan Untuk Rawatan!

“Sekarang matanya pula ada jangkitan virus, baru jadi sejak lima hari lepas. Kami terpaksa tangguhkan acara ‘jejak tanah’ ini dan mungkin dibuat pada awal Disember nanti.

“Anak saya perlu berpantang tidak boleh kena pasir selagi majlis ini tidak diadakan. Dalam acara itu, dia akan diletakkan di atas pasir dan berjalan atas bunga.

IKLAN

“Keadaan matanya sekarang masuk hari keenam, air pecah dan nampak darah,” katanya.

Pelakon yang berusia 54 tahun dan kini menetap di kampung Padang Geh, Kuala Ketil, Kedah berkata, Aishyraf Mikail perlu dibawa berjumpa pakar kanak-kanak untuk dikenal pasti keadaan sebenar virus di matanya.

“Saya perlukan bantuan nasihat pakar mata untuk anak saya. Malah, saya amat menghargainya jika ada. Sewaktu demam Aishyraf Mikail dimasukkan ke sebuah hospital dan menerima rawatan selama tujuh hari sebelum dibenarkan keluar.

“Saya cuma tak bawa jumpa pakar mata lagi. Lepas kami sambut ulang tahun kelahirannya, dia masuk hospital sebab demam. Selepas itu kena sakit mata pula dan kerap gosok mata.

“Saya sekarang baru lagi bekerja hantar parcel. Mana tahu kalau-kalau jangkitan kuman bermula dari situ pun boleh jadi juga,” katanya.

“Bila Air Pecah Dan Nampak Darah..”-Mata Anak Aman Graseka Dijangkiti Virus, Perlukan Bantuan Untuk Rawatan!

IKLAN

Mengulas berkenaan kariernya, Aman sekarang menetapkan syarat enggan bersentuhan dengan muhrim dalam lakonan.

“Begitu juga dalam bab bekerja dengan jurusolek artis perempuan dan kru perempuan. Itu yang agak susah orang nak panggil berlakon.

“Kali terakhir saya berlakon pula pada Julai lalu filem Hantu Kum Kum untuk Astro First dan penggambaran di Perlis,” katanya.

Aman mengakui menetapkan syarat untuk tidak bersentuhan bukan muhrim membawa kesan terhadap kariernya.

“Sebelum Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) lagi saya dah tetapkan syarat ini. Saya tahu kesannya tapi saya percaya rezeki datang dari Allah.

IKLAN

“Tawaran itu ada, tapi syarat saya buat produksi berat nak terima walaupun untuk beri watak bapa

“Apapun jangan kita mengeluh dan salahkan sesiapa. Rezeki Tuhan dah tetapkan. Kita usaha sahaja,” katanya.

Menerusi perkahwinan kedua dengan Nurul Amrina Zamri, 33, dia turut mempunyai anak lelaki, Aishymir Mateen, kini berusia tiga tahun.

Sumber : Harian Metro

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

“Bila Air Pecah Dan Nampak Darah..”-Mata Anak Aman Graseka Dijangkiti Virus, Perlukan Bantuan Untuk Rawatan!