Pengorbanan suami yang jaga isteri semasa pantang memang hebat! Semasa isteri dalam pantang, memang  tidak boleh buat kerja berat. Pada masa yang sama, kena jaga emosi isteri dalam pantang, barulah dapat elak meroyan.

Bagus juga perkongsian Dr Taufiq Razif, Pendidik Ilmu Parenting ini. Lepas pantang, suami boleh teruskan cara ini. Tentu isteri lebih teruja suaminya dah pandai masak. Bagi yang bukan pengalaman pertama, boleh je dapatkan gajet yang dicadangkan ini. Moga berjaya wahai en suami, cewah!

_________________________________________________________________

Tadi saya sempat ajar seorang kawan saya yang baru pertama kali jaga isterinya berpantang.

Ni 5 Gajet Yang Suami Kena Ada Kalau Taknak Penat Sangat Bila Jaga Isteri Berpantang :

1. Iron philips – serius mudah kerja ada iron ni. Sekali gosok, bahagian belakang pun ikut licin sekali. Kedut degil bahagian kolar pun cepat je hilang.

2. Air Fryer – yang ni subhanallah penyelamat paling hebat bila suami tak ada skill memasak. Tinggal letak dan tekan je. Buka buka je dah masak. Sihat pulak tu sebab tak guna minyak sangat kan.

IKLAN

3. Dryer – Mana mana jenama pun tak apa. Ikut bajet je. Memang letrik naik sikit la tapi Return of Investment ( ROI ) kalau guna dryer ni memang berbaloi. Masa yang suami guna untuk sidai baju tu boleh kita gunakan untuk buat benda lain. Mandikan anak ke, urut isteri ke.

4. Dryer + Washing Machine – Ni paling berbaloi la sebenarnya. Sekali cuci, angkat tu dah kering dah. Cuma hati hati la cuci najis baby tu. Hilangkan dulu najis fizikal yang melekat baru boleh campak masuk.

IKLAN

5. Periuk Noxxa – Ni masyaAllah sangat best. Tekan tekan beberapa minit je dah siap masak. Daging seliat apa pun bila dah kena Noxxa ni memang cepat empuk! Boleh la nak masukkan dalam diet isteri berpantang tu nanti.

p/s : InsyaAllah suami yang ada 5 gajet ni takkan mudah mengalah untuk jaga isteri berpantang. Jangan pelik, suami pun pandai meroyan kalau letih tau. Tahu pun letih kan jaga baby + urus rumah

p/s : Semua suami memang kena rasa sekali jaga isteri berpantang walau sekali baru la akan timbul rasa empati pada pengorbanan seorang isteri.

Sumber:Taufiq Razif