Bagi yang ada masalah nyamuk di rumah tentu risau, maklumlah nanti menyebabkab badan anak merah-merah akibat kena gigitan nyamuk.

Walaupun sudah menggunakan penyembur nyamuk tetap ada ‘terselit’ yang masih hidup. Tentu buntu dibuatnya nyamuk tetap ada dan makin banyak pula.

Menarik dengan perkongsian pemuda bernama Jason Jezi di laman TikTok mengenai cara bagi menghilangkan nyamuk hanya menggunakan satu bahan sahaja. Jom kita lihat caranya.

 

Cara Paling Mudah Halau Nyamuk, Hanya Guna Satu Bahan Aje, Patutlah Viral!

 

@jason_jezi Hanya 1 bahan ni, nyamuk hilang⁉️ share kpd kawan2 yg rumah banyak nyamuk #TikTokGuru #jombelajar #jezismart #learnontiktok #tips ♬ My Name Is – D Billions

Boleh cuba panduan mudah ini! Sangat mudah.

Sumber: Jason Jezi

 

IKLAN

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Keluarga akan mengadakan program e-keluargagader : Jom Masak Menu Iftar Kegemaran Keluarga secara virtual pada 2 April ini jam 2.30 petang- 4.30 petang. Jom daftar ramai-ramai, kita belajar buat 2 menu berbuka yang istimewa daripada chef terkenal, Chef Amer. Hanya RM 20, dan anda layak menerima satu tiket Farm In The City secara PERCUMA dan banyak lagi hadiah menarik ditawarkan untuk peserta. Jadi usah tunggu lagi, jika anda berminat, daftar di link ini https://toko.ideaktiv.com/product/jom-masak-menu-iftar-kegemaran-keluarga/ Anda juga boleh whatsapp admin di 016-9647520 untuk info lanjut.

Cara Paling Mudah Halau Nyamuk, Hanya Guna Satu Bahan Aje, Patutlah Viral!

KELUARGA TALK: Nak tahu formula mengurus belanjawan keluarga dengan sistematik? Ikuti Keluarga Talk kali ini dengan tajuk ‘ Ringgit Diurus Keluarga Lebih Tenang’ bersama panel Prof Madya Dr Nuradli Ridzwan Shah Bin Mohd Dali Fakulti Ekonomi Dan Muamalat, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM).

Terkini: E-TOUR KE FARM IN THE CITY. ENJOY!

IKLAN

MedicKeluarga: Dialisis, Peluang Kedua Pesakit Ginjal. Pakar Buah Pinggang Ni ada jawapannya.

MedicKeluarga: Obesiti dalam keluarga atasi cara selamat. 

MedicKeluarga: Berapa lamakah luka jahitan czer atau caesarean akan pulih? Bilakah masa sesuai untuk memulakan hubungan intim?

IKLAN

MedicKeluarga: Mandi malam ketika hamil. Ada pendapat kata nanti bengkak kaki. Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

MedicKeluarga: Betul ker ni, makan atau minum pati ikan haruan mampu sembuhkan luka operation dengan cepat? Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

Bintang Kecil: Periksa mata, kerana dari mata turun ke hati

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara

Cara Paling Mudah Halau Nyamuk, Hanya Guna Satu Bahan Aje, Patutlah Viral!