Lazimnya mengemas rumah sinonim dengan kaum hawa. Bukan suami tidak membantu isteri menguruskan rumahtangga.

Namun kadang kala, isteri mempunyai impian mempunyai peralatan elektrik yang memudahkan uruskan kerja hari-hari di rumah.

Sebagaimana perkongsian wanita ini, Nancy Maria yang meluahkan rasa syukur setelah memiliki sebuah mesin basuh yang memudahkan urusan harian.

Katanya mesin basuh miliknya mempunyai kemudahan membasuh dan dikeringkan dalam satu masa. Oleh kerana itu, membantu mempercepatkan membersihkan pakaian.

Mesin basuh 2 in 1 cepatkan basuhan pakaian.

IKLAN

Kalau orang tanya saya apa keutamaan saya sekarang? Saya akan jawab, kalau saya mampu, saya nak beli peralatan letrik dan apa² saja mesin yang memudahkan kerja/rutin harian saya. Benda yg pakai hari², rutin membersih yg kena buat setiap hari, tak salah untuk kita memilih utk memudahkan diri sendiri.

Kalau org tanya apa lagi saya nak? Ada 2 yg saya target. Saya nak mesin lipat kain dan mesin basuh pinggan. Bukan sbb malas… tapi benda² ini amat memudahkan hidup saya. Amat² mbantu memendekkan masa…. masa yg ada boleh guna buat benda lain.

IKLAN

Mesin ni dah hampir 4 bln saya pakai. Masukkan pakaian sblm turun kerja, balik kerja angkat dan lipat saja lagi. Dia basuh dan keringkan sekaligus. Tak perlu jemur. Sblm ni ada dryer juga, tapi agak leceh sbb asing². Kena keluarkan dr mesin basuh dan masuk dlm dryer. Saya selalu lupa. Yang ini 2 in 1, sekali jalan👍. Vacum pun sama, dia jalan dan vacum sendiri seluruh rumah.

Dalam usia begini, saya nak less stress. Saya nak nikmati apa yg blm pernah saya nikmati sejak kecil… ini bukan posting blagak, tapi lebih kpd niat nak kurangkan stress, usaha nak mudahkan diri sendiri. Kalau bukan kita sendiri yg bantu diri sendiri… sapa lagi kann…

IKLAN

Coretan Wanita Ini Tentang Mesin Basuh 2 In 1, Cepatkan Kerja Membersihkan Pakaian Bikin Netizen Teruja!

Meninjau di ruangan komen, ramai yang bersetuju mesin sebegini membantu para isteri menguruskan rumahtangga dengan cepat. Malah ada yang berharap dapat  memilik peralatan elektrik demikian.

Coretan Wanita Ini Tentang Mesin Basuh 2 In 1, Cepatkan Kerja Membersihkan Pakaian Bikin Netizen Teruja! Coretan Wanita Ini Tentang Mesin Basuh 2 In 1, Cepatkan Kerja Membersihkan Pakaian Bikin Netizen Teruja! Coretan Wanita Ini Tentang Mesin Basuh 2 In 1, Cepatkan Kerja Membersihkan Pakaian Bikin Netizen Teruja! Coretan Wanita Ini Tentang Mesin Basuh 2 In 1, Cepatkan Kerja Membersihkan Pakaian Bikin Netizen Teruja!

Sumber: Nancy Maria

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI