Siti Elizad Mohamad Sharifuddin, 34, baru-baru ini menjalani pembedahan membuang ketumbuhan cyst sebesar lapan sentimeter berharap dapat menimang cahaya mata selepas ini.

View this post on Instagram

Salam semua kesayangan2 saya . Tibalah harinya , hari yg ditunggu2 & neves rasa mcm nak lari hospital . ? Nak minta korang DOAKAN saya semuanya dipermudahkan dan selamat ya . Saya akan menjalani pembedahan Cyst , 8cm . Dan akan “ bercuti “ bulan ini . Tiada hadiah yg paling istimewa & hebat dr korang semua , selain DOA utk saya . Anyway , terima kasih byk buat teman2 rapat yg fully support saya yg bagi bunga , buah , coklat , kad & etc . Apa pun dapat DOA dr korang dah cukup terbaik buat saya , akan saya ingat sampai bila2 . ❤️ . . P/s : Maaf utk mana2 shooting & production . Inshaallah saya akan kembali beraksi bulan 10 nanti . Doakan ya ! Love – Elizad Sharifuddin @elizad_team . Maaf mana2 yg x sempat jwp wassap / call . ?? – Apa2 hubungi Cik Noor atau Admin @elizad_team .

A post shared by ELIZAD SHARIFUDDIN (@elizadsharifuddin) on

Pelakon yang cukup mesra disapa Ejad berkata, doktor menyarankan dirinya segera hamil berikutan keadaan kesihatannya yang baik.

“Wanita mana yang tidak mengimpikan cahaya mata? Sudah sekian lama saya menantikan tibanya saat itu. Selepas diri kembali pulih, saya memang berharap dapat melahirkan zuriat.

“Saya tiada masalah untuk hamil kerana keadaan saya yang subur. Cuma, ketumbuhan ini menghalang kehamilan saya kerana doktor risau ia akan menjejaskan keadaan anak,” Ujar Elizzad lagi.

Dua hari yang lalu, menerusi laman instgramnya Ejad ada memuat naik gambar bersama Dr Hamid Arshat yang bertanggung jawab dalam pembedahan tersebut.

Laman instagramnya turut dihujani pelbagai kata-kata sokongan dan semangat daripada pengikutnya.

aleesha274_Smoge cpt sembuh ye sis..n slmt berpntg..sy pn thn lepas operate buang cyst..cyst 14.8cm..cyst dh twisted..alhamdulillah skg sht cume kne jge pemakanan..elakkn minm soya ya sis..

IKLAN

suhailanorsuhailaMoga cpt sembuh..ada rezeki baby akan menyusul..Amin..paham perasaanmu..kita senasib sakit yg sama…

emyhaslizainsya’allah..ade bby…kne usaha n tawakal….sy da ade bby wlaupn da buang 1 ovari…alhamdulillah rezeki allah..sabar n kuatkn semangat ye…

rozianatalib87Semoga cepat sembuh @elizadsharifuddin …mkn pantang ya…lepas ni elakkan mkn yg berunsurkan soya ya…sbb soya mempercepat kan cyst…tngok melodi saya jgk turun sedih dgn keadaan elizad sbb nasib kita menanti zuriat dri rahim kita sndri…saya 5thn dah berkahwin mcm2 rawatan yg saya dah lakukan…semoga allah memberi kekuatan pada kita utk ujian yg dia berikan…aamin..

IKLAN

nre.nyna_Alhamdulilah… Semoga kak elizad cepat sembuh yaa..banyakkan berdoa.. Be strong.. Hope you can be well k.. Kami fans2 kak elizad akan doakan yg terbaik buat akk.. I love you kak elizad.. @elizadsharifuddin

Malah ada yang turut berkongsi pengalaman ketika mendapatkan rawatan dengan Dr Hamid Arshat.

fyraqisSaya buat laparoscopy dgn Prof Hamid Arshat juga January lepas & Alhamdulillah skrg dah pregnant secara normal. He is the best & humble. I have no cyst/fibroid but still not conceived after a year trying. Rupanya lepas laparoscopy Prof ckp ada lekatan sikit & dia clearkan everything ? He predict me will conceive in one year time. Alhamdulillah sgt2 betul.

chetiehassinTq to prof dato hamid arsyad… i buat laparoscopy dengan dia jgk kat hospital pantai salah satu ikhtiar utk dpt baby.. insyaaallah elizad jgn putus asa.. lps buang cyst jaga makan elak pemakanan yg bisa2 dan makanan2 yg boleh cyst cepat dtg blk contoh elak daging merah, sumber soya tauhu..tempe..susu soya taufufa and so on sementara dalam usaha nak dpt baby ni.. kalau free boleh dm saya utk tips penjagaan rahim biar rahim tu panas hangat baru baru la subur cepat lekat baby nanti.. aaminnn ?

anis9090Semoga cepat sembuh dik seperti sedia kala zahir dan batin dan dipermudahkan semua urusan ..Aaminn..In Shaa Allah bulan 12 nti sis pun nk operation with Doktor Hamid semoga Allah permudahkan semuanyer dan semoga diberikan kesembuhan seperti sedia kala zahir dan batin ..Aamiinn

Sumber: IG elizadsharifuddin