Jika sebut tentang Kieda Crepe, pasti rata-rata mengenali pempengaruh media sosial dan juga usahawan Kieda atau nama sebenarnya Siti Nur Khalieda Yusra yang menjual pencuci mulut Crepe yang menggunakan sistem ‘support vendor dulu baru Kieda’ dan sering menjadi tumpuan ramai untuk membelinya.

Semalam, Kieda berkongsi khabar duka apabila bapanya meninggal dunia kira-kira jam 8.30 malam pada Selasa.

Perkara ini dikongsikan oleh Kieda di aplikasi TikTok dengan menyatakan bapanya menghembuskan nafas terakhir di sisi ahli keluarga terdekat.

“Kieda hilang lelaki pertama yang cinta dan sayangkan Kieda. Allah sayang abah lebih daripada kami sayang dia. Abah tarik nafas waktu kami ajar mengucap. Abah pergi depan isteri dan anak menantu.” katanya dalam video tersebut.

Malah, Kieda juga akui bahawa kehilangan ini adalah dugaan besar yang berlaku dalam kehidupannya.

IKLAN

“Dalam Banyak Ujian Bulan Tujuh.. Ini Paling Berat” Ayah Kieda Crepe Meninggal Dunia

“Dalam banyak-banyak ujian Kieda dapat bulan tujuh (Julai), ujian ini paling berat. Kieda boleh kuat dalam segala hal tapi bukan dengan kehilangan orang tua Kieda.

“Dalam pada itu, pengusaha makanan terkenal ini memohon orang ramai agar mendoakan semoga arwah bapanya ditempatkan di kalangan orang beriman.

IKLAN

“Kieda minta doa agar orang tua Kieda dipermudah segala urusan, ditempatkan dengan orang beriman. Alhamdulillah dia (bapa) tak sakit lama.

“Reda tu memang kena reda. Tapi antara reda dengan sayang tu, dia macam berbahagi sebab saya baru nak senang, nak bagi abah senang.” tambahnya.

IKLAN
@kiedacrepe♬ Syi’ir Tawasul Al-Rifa’ie – Al-Rifa’ie Satu

Meninjau di ruangan komen, rata-rata membuat ucapan takziah atas pemergian ayahanda tercinta. Malah, ada juga yang mendoakan dan beri semangat buat kieda untuk terus tabah menghadapi ujian.

“Dalam Banyak Ujian Bulan Tujuh.. Ini Paling Berat” Ayah Kieda Crepe Meninggal Dunia“Dalam Banyak Ujian Bulan Tujuh.. Ini Paling Berat” Ayah Kieda Crepe Meninggal Dunia

Sumber: TikTok @kiedacrepe