Umum mengetahui pelakon, Puteri Sarah Liyana, 37, memfailkan tindakan di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur dan dua aduan di pejabat agama terhadap wanita dikenali sebagai Ira Kazar yang didakwa kekasih suaminya, Syamsul Yusof.

Namun Islam itu indah, mendidik umatnya mencari jalan penyelesaian dalam alam rumahtangga. Didoakan pasti ada penghujung yang manis buat Puteri Sarah dan suami.

Terbaru, Puteri Sarah berkongsi luahan perasaan mengenai situasi yang melanda rumahtangganya kepada rakan artis iaitu Nad Zainal.

Perkongsian itu sungguh terkesan buat kita yang bergelar isteri. Lebih lagi bagi yang pernah melalui perkara yang sama.

Melihat rakaman video berkenaan, Nad antaranya yang memberi kata-kata semangat kepada Puteri Sarah “Bangkit Sarah!” . Melontarkan ayat yang ‘simple’ tapi penuh makna.

Juga naluri keibuan Puteri Sarah terserlah apabila ayat diawal perkongsiannya itu, dia menegaskan tindakannya itu adalah demi anak-anak. Nyata kuatnya ibu itu demi kasih sayang buat permata hatinya.

Selanjutnya ikuti video perkongsian dari facebook milik Siti Aafiyah.

 

IKLAN

Moga Penghujung Yang Manis Demi Anak-Anak

Benar takdir itu sudah tertulis di Loh Mahfuz, namun kita sebagai hamba Allah kekal berdoa. Selebihnya kita berserah kepada-Nya Yang Maha Esa.

Ingatlah wahai suami, apabila seorang lelaki mengatakan: “saya terima, dalam sebuah akad pernikahan, maka itu bererti ia mengatakan: bahawa saya menerima tanggung jawab untuk melayani, mencintai dan melindunginya”. Indahnya ungkapan itu.

Namun dalam rumahtangga ada pasang dan surut. Ada masa bahagia tetapi tetap ada ketika tergigit lidah.

IKLAN

Sesungguhnya, Islam itu indah, mendidik umatnya mencari jalan penyelesaian alam rumahtangga. Didoakan pasti ada penghujung yang manis buat Puteri Sarah dan suami.

Moga perkongsian ini menjadi inspirasi buat isteri-isteri bangkit dan mengetahui hak-haknya. Malah dalam Islam sendiri telah perincikan lanjut dengan tanggungjawab suami dan isteri serta yang paling utama adalah hak-hak seorang isteri.

 

Sumber: Siti Aafiyah

IKLAN

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

 

 

Demi Anak-Anak Puteri Sarah Bangkit! Menitis Air Mata Dengar Luahan Hati Seorang Ibu.

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI