Orang selalu ingat bab menghiasa rumah ni selalunya orang perempuan lebih arif dan kreatif. Sebenatrnya tidak, semuanya terletak pada minat dan juga kerajinan. Seperti lelaki ini, walaupun tidak menggunakan modal yang besar, namun kediaman mereka tampak menarik dengan idea kreatifnya. Bajet deko di bawah RM100 benar-benar dimanfaatkannya.

Idea menarik ini dikongsikan oleh saudara Firman Aqasya menerusi grup Kelab Kaki Deco Kaison, Ikea, Romantika, Eco dan Mr DIY. 

Moga bermanfaat buat anda yang tengah cari idea untuk deko rumah dengan bajet yang rendah.

Total utk casing wayar dkt dinding ni dh lupa la pulak, tp anggaran bwah rm30. Spe yg nk berwainscotng bajet tu bg pndapat sy elok guna csing wayar ni sb klu bli kt shopee pnya tu dia lembik, so nk lurus dan ukur tu mcm susah. Tu pndapat sy lah, bg yg pro tu no komen😅
Masih nmpk kosong lagi 😪. Insyaallah ada msa klu org rumah ajk g kdi eco rm2 😊 nk cri daun try buat pokok viral tu😊. Doa2 kn lh mnjdi ye 😅

Kita cuba try test campak sini😁. Deco2 bajet utk si isteri yg tersayang😘. Kot ada sesiapa tercari2 idea utk rumah flat yg plan rumah masuk2 trus dapur tu blh lah intai deco2 bajet sy ni😊.

IKLAN

Utk somi2 yg xberkemampuan nk menyediakan brangan hiasan rumah ribu2 tu blh cuba cara ni, CASING WAYAR yg bermodalkan bawah rm100. Insyaallah org rumah akn hargai stiap usaha kita wlupun ia nya xsemewah mcm org lain😊. Semoga mnjdi inspirasi utk💑.

IKLAN
Sebelum
Selepas
Jeng jeng jeng 😁 utk pntu dan dinding tu modal dlm RM 32
Spe dduk rmah flat atu pansapuri lama mst dh fham plan rumah mcm mna😅. Org msak kita boleh hulur je leher dri ruang tamu dh nmpak😂. Lupakan niat nk bersliding door 😄, nk letak lngsir krang terbakar pulak rumah sb dkt dgn dapur msk😆. So sy buat wall tu gna csing wayar yg bermodalkan rm 30
Cat belang putih tu bru buat td 😁 sb tgok mcm kosong je. Ada rzeki nt nk pusing2 kt fb mna thu ada fram yg sesuai utk ruang makan😘
Sy dekat kn skit view dapur. Tmpt sidai kain tu buat guna railing baju je, rail tu pn dh lma ptah x pkai jd sy ambk dan ptong bg sma rata. Alhamdulillah jadi lah jugak 😊
Ni rare sikit 😄 modal sy bli benang tebal tu je rm 3.50. Mentol dgn wayar dh ada sb dlu mmg mniaga kt expo pacak kemah. Yg bakul tu nk g cri kt luar mcm mls😅. Yelah xkn sb bakul je nk kluar. Dgn ketidak sengaja ny sy belek2 dlm almari makeup org rumah sy ternmpak bakul celak dia kah kah kah 😆😆😂. Yg fham tu fham jelah ye😆😆😆