Baru-baru ini pelakon, Fizo Omar berkongsi momen bersama anak perempuannya. dalam perkongsian tersebut, Fizo mengajar anaknya menaiki basikal.

ALA NAIK BASIKAL JER!
.
Nampak simple je kan, gambar anak naik basikal?
.
Perasaan seorang bapa pg ke kedai basikal utk belikan hadiah basikal kpd anak berbeza dgn pg ke kedai kereta utk beli kereta mewah utk diri sendiri.


.
Syukur Allah masih beri peluang dan nikmat rasa dan perasaan utk menggembirakan hati si buah hati.bila tgk betapa excitednya si anak dpt basikal dan trying so hard utk kayuh dgn penuh perasaan, itulah nikmat sbgai seorang ayah yg tak dpt dibeli dgn nilai wang ringgit.si anak kecil tidak tahu menilai dari segi berapakah harganya, tapi moment yg dicipta oleh kita sendiri disebalik kesibukan mengejar dunia sehingga kita terlupa inilah nikmat yg paling ultimate bila bergelar ayah.
.
Kadang si Ayah terlupa apa yg si anak perlukan kerana ayah terlalu sibuk dgn ‘dunia’ ayah.
.
“Ayah berkerja siang malam, cari makan utk anak-anak”…. ye betul, tapi adakah hanya beri ‘makan’ akn terus membahagiakan anak2? Kadang simple effort in shot moment tu memberi impak yg besar terhadap anak2.

Bila dah ada anak ni membuatkan kita sbgai ayah yg juga pernah bergelar anak,lebih menghargai jasa ibu bapa kita sebelum ni.
.
Ayah,daddy,baba,papa,abah dan sesiapa yg bergelar bapa, appreciate this moment sbb bila ianya berlalu dan takkan mungkin dpt berpatah balik.dunia yg dikejar takkan pernah dapat,tapi kebahagian yg dicipta akan mewarnai dunia.

IKLAN

 

IKLAN

Dalam pada itu, aksi anaknya Maryam berbasikal mengundang perhatian ramai, termasuklah bekas isteri Fizo iaitu Mawar. Dalam komennya Mawar menyebut tentang rambut Maryam yang serabai dan meminta bekas suaminya itu merapikan sedikit.

mawar_karim Ya ampun Maryam ,punggah awat rambut jadi lagu tu 😬🙄, adoi bapa Maryam please bg kemas sikat, tak mau la berlemoih raplah jingga Nanti 🤨
Lantas dibalas oleh Fizo yang memintanya relaks.
fizoomar @mawar_karim hhahhahaha..xpe maryam dok ngn bapa keno rock sikit.hahhahahhaha.relax la mummy!
Komen Mawar tersebut mengundang perhatian warganet, masing-masing mengkui lucu dan tak kurang yang mengatakan itulah beza antara si ayah dan ibu  ketika menjaga anak.
ina_mom_of_3_kids @mawar_karim kikkiki… kmas sokmo mcm mma diaaa…
ciktom_fatihahrushdi @mawar_karim mmg beza papa dgn mama amik gmbr anak😂
raniaa_sweety @ciktom_fatihahrushdi hahaha kan ayh asal jd je snap kalau mamy ni bg segak bg bgya br snap ibu2 ni lain sikit heheh
raniaa_sweety @ciktom_fatihahrushdi hahaha kan ayh asal jd je snap kalau mamy ni bg segak bg bgya br snap ibu2 ni lain sikit heheh
zetimohamad @mawar_karim 😂😂😂😂… bertabah yer ibu.
miya_hs @mawar_karim ehhh betul la ramai kata antara bapa n mamy amik gambar anak2 xsama Gaya haha😂😂😂😂😂😂 (Dan ini contoh nya):😂
fauziah_yusry @mawar_karim relax mummy rambut yam unik…cute sgt. Aunty suka sgt😍
fazidahmahmud @mawar_karim comel la mawar let her being natural 💙💙💙
faraheenzainal@mawar_karim hahaha todiaa mummy dah bisingg😆
annamahmud16Skali bace ayat daddy sayu je dgr. Skli bace komen mummy terus xjadi nk sayu.
isniissa@fizoomar tulah pengalaman yang paling best bila dpt besarkan anak depan mata,mummy kata lagu ni,mai bapa pula lagu lain pula kata dia…sorang rap,sorang rock😂😂😂.realiti hidup begitulah rentaknya…masing2 ada cara yang tersendiri namun saling lengkap melengkapi untuk anak belajar erti kehidupan.😍
Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club https://t.me/keluargagaderclub
sumber: fizoomar