Sebelum ini viral dengan resepinya Ayam Sambal Bali sehingga 1.4 juta share! Terbaru pula, resepi Overnight Fruity Oats menjadi viral pula dengan 42 ribu lebih share. Wow hebat betul resepi ibu beranak lima ni!

Resepi Ayam Sambal Bali viral suatu ketika dulu

Menerusi laman facebooknya Aisha Shukor Mohd Fairuz melahirkan rasa bersyukur resepi Overnight Fruity Oats bermanfaat untuk semua dan tidak menyangka telah dikongsi sebanyak lebih 42 ribu dengan carian 2.2Million people reached bagi resepinya itu.

Ikuti perkongsian resepi viral ini laman facebook keduanya Main Masak2 Aisha Shukor . Mudah dan sihat bagi keluarga yang mementingkan pemakanan yang sihat.

________________________________________________________________

Okey siapp “Overnight Fruity Oats” energy booster yg nikmat nyamann tak muak versi Aisha Shukor (diulangi versi sy,cara sy ye) utk Breakfast kat ofis n stok bila lapo..sehari satu jar,blh ulang bukan suruh hadap skali smp habis okeyy..ni sy buat lebih sbb nk bg kwn2 rasa sama asyik belasah nasik lemak,mee goreng segala bagai kali ni kita eat clean pulak. Sape suka,blh buat sendiri dah..bahan smua mudah jumpa kat supermarket,senang sgt..nk mkn nanti baru gaul..mkn sejuk2 aduhaii nyum3. kenyang abadi gitew. Saya buat mlmni,utk mkn esok dan lusa. Nama pun “Overnight Oats” kan

Berikut perkongsian cara membuat Overnight Oats

Bahan-bahan;
Rolled oats (sy xguna instant oats,muesli atau nestum ye..cari yg “Rolled Oat” apa2 brand pun ok..knp rolled oats,sbb dia x memuakkan dan tidak diproses mcm oats biasa atau nestum..tp klau uolls nk jugak guna selain rolled oats,pun xde masalah..uolls yg nk mkn kan?)
Natural yogurt perisa asli
Low fat fresh milk (sy suka summerfields n farmfresh..nk guna yg lain pun xde masalah)
Chia seeds
Pure honey
Buah2an ikut suka (sy guna epal hijau n strawberry)
Kismis
Plastic Jar yg medium size..bkn yg paling kecik n bkn yg besar (beli kat Mr DIY rm1.79 je satu)

Cuci n bersihkan jar n bilas skali lalu dgn air panas..toskan..masuk rolled oats stgh jar

Letak fresh milk menutupi paras oats

IKLAN

Masuk satu camca kecil chia seeds (pasti kan minum air masak byk ye sbb chia ni panas sikit tp bagus utk yg sedang diet)..xnak letak pun xpe

Masuk satu sudu natural yogurts

Letak kismis ikut suka..nk letak kekacang pun blh tp sy xminat campur buah dgn kacang

IKLAN

Last skali letak honey agak2 utk rasa manis2 buah je ye dlm sesudu la

Siap..tutup n masuk fridge..bukan tempat beku yer kang jadi eskrem pulak hihi..selamat mencuba..

Buat agak2 utk makan esoknyer atau lusa je okey..senang je kan nk buat..buat la masa rasa nk mkn..xyah buat stock..ini bukan mcm dadih blh tahan berminggu2 okeyy syggzzz..oh ya,lagi satu klau nk buat bekas kecik2 pun blh buat sekali mkn..kang ada pulak yg kecam kata sama kalori mcm sepinggan nasi lemak pulak kan..padahal kita buat satu jar sehari bkn suruh peghabis skali hadap..blh faham ye

#SignatureByAishaShukor#mamaanak5 #lifebalance #stayfit #stayhealthy #mylifemyrul