Umumnya, kalau sorang anak demam pasti kemudiannya akan ada anak-anak yang lain pula demam. Seakan berjangkit pula jadinya, Lepas sorang, seorang.

Pun begitu, kejadian ini boleh dihindarkan bila kita boleh lakukan sepertimana yang disarankan oleh puan No Or ni.

Katanya, perlu bersihkan udara. Jadi bagaimana caranya? Ini perkongsiannya.

Musim demam, sakit tekak silih berganti. Cik No nak share satu petua ni. Petua Bersihkan Udara Tak Sihat dalam Rumah.

Cara yang paling jimat namun sangat efektif. Sakit tak berjangkit. Yang sakit tu pun jadi cepat baik.

Petua ni guna bawang merah je. Sangat jimat tau kalau nak compare dengan bil klinik tu haa.

IKLAN

Kita guna bawang merah je.. tapi since kat rumah Cik No cuma ada bawang besar je. Guna yang ni aje la.

Caranya :

1- Potong 2-3 ulas bawang besar.
2- Letak dalam 2,3 bekas kecil.
3- Bekas yang berisi bawang tu letak kat setiap ruang ataupun bilik. Wajib letak kat bilek orang yang sakit tu jugak la .

IKLAN

Bawang yang dah kering tu, nanti ganti yang baru. Buat sampai orang yang sakit tu sembuh.

Insha Allah tak lama pun, biasanya hari kedua dorang dah sihat.

Okay, selamat mencuba.

Sumber : No Or