Bawang dan kentang antara bahan masakan yang sering digunakan. Tetapi apabila dibeli dalam kuantiti yang banyak, adakalanya ia menjadi kecut dan busuk. lebih-lebih lagi kalau anda jarang guna.

Admin kongsikan tips menarik daripada Norasihah Nams  menerusi facebooknya telah berkongsi cara pastikan bawang dan kentang di rumah kekal lama.

No wonder bawang ,kentang di simpan dalam kain jut klu jual kt kedai dalam kuantiti yang banyak.

Saya x search pun apa kaitannya. Cuma time nak setting tempt bawang ni mmg saja nk beli kain ni buat lapik sesaja.

Apa yang saya perati..

Bawang n kentang samgatttttt tahan lama bila diletak dgn kain ni.
Sama juga kunyit yang kebetulan sesat termasuk dlm ni. Elok x kecut da berapa lama xtau lah..

Mmg jenis jrg masak klu kerja so mmg boleh perasan bawang n kentang tak lodo walau dah lama. Kalau tak sebelum ni letak dalam bekas jaring pun stil ada yg busuk n berulat sb “rajin sangat “masak.

Setahun dah setting cmni. N sangat tahan wire basket tu kat situ. Minima, save space. ❤️.

IKLAN

Nak bagi lekat kuat pelekat tu.
Lepas lekat pelekat tu, biarkan selama minimim 72jam atau 3 hari sebelum letak beban.inshaAllah tahan .pelekat ni dapat sekali bila beli wire basket ni. Xsilat hrga sy beli rm13.90/pc.
Burlap (kain jut tu) rm6/meter dl. Skrg tengok shopee rm8/meter.. ok lagi tu..👍🏻👍🏻

Sumber Noraishah Nams

IKLAN

Tawaran harga menarik daripada Zalora, Klik di sini

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club