Banyajk kaedah nak menyimpan sebenarnya, tak semestinya kena simpan di bank sahaja. Suri rumah misalnya, boleh praktikkan tip yang dikongsikan oleh puan Huda Bahari ini.

Berbekalkan bekas yang dibeli dari eco, wanita ini berjaya mengumpul lebih RM300 hasil kutipan dari pakaian suaminya ketika dibasuh. Menarik kan idea ini.

‘Tabung Mesin Basuh’
Saya tak pasti pulak sumber dari mana idea ni, maybe dari grup ni jugak kot. Hasil ‘mengumpul’ selama 6 bulan, banyak jugak lah. Boleh cover duit sabun hehehe…
Sebelum ni tak pernah pikir nk kumpul. Tiap kali jumpa dalam mesin basuh, terus masuk poket/purse. Pastu buat belanja & habis macam tu jer.

IKLAN

Bermula Jan 2020, saya start buat tabung ni. Jan-Jun2020, tak banyak dalam RM300 lebih. July-Dec2020, Kali ni baru nampak ‘hasil’ dia hahaha. Untung sabut dapat note besar, untung batu dapat syiling 5 sen je. En hubby tak komplen, saya kata upah saya cuci baju hehehe.

IKLAN

Kredit: tuan punya idea.

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club