Enot Patah Kaki & Lutut Retak Akibat Jatuh Di Bilik Air. Mohon Didoakan Segera Sembuh!

Malang tidak berbau, semoga pelakon Enot atau nama sebenarnya Alliza Abdullah, 44 diberikan kesembuhan.

“Alhamdulilah dari tengahari tadi jatuh bilik air sampai ni baru dapat keluar..dah nasib nak buat macam mana..dugaan Allah bagi aku masih boleh tersenyum lagi..tq Allah atas dugaan ini.. Doakan saya cepat sembuh k semua.. tempurung lutut pecah dan patah.  Dugaan bulan birthday.”

Buat follower Keluarga, sila guna kod promo KELGSP5 untuk pembelian British Polo Yuna Handbag Set dengan harga lebih murah hanya di GO SHOP 

Begitulah perkongsian Enot di akaun tiktok miliknya, Enot7813 yang telah menarik perhatian peminatnya dan warganet. Bahkan Kak Rara juga turut berkongsi berita ini di insta storynya dan memohon orang ramai mendoakan agar Enot cepat sembuh.

Enot Patah Kaki & Lutut Retak Akibat Jatuh Di Bilik Air. Mohon Didoakan Segera Sembuh!

Terjatuh Bilik Tidur

Akibat terjatuh dalam bilik air di kediaman pada petang Isnin, pelakon Enot terpaksa dikejarkan ke Hospital Melaka selepas tidak boleh berjalan.

Jelas Enot, pada awalnya dia tidak merasakan kesan jatuh itu tidak serius tetapi terpaksa mendapatkan bantuan ambulans apabila dia mula terasa sakit pada bahagian tulang belakang ini sebagaimana memetik perkongsian di facebook artis Malaysia.

IKLAN

ARTIKEL MENARIK 

Kipas Siling Sekolah Jatuh, Jari Anak Patah & Trauma. Ayah Ni Terkilan, Tarik Perhatian!

Masuk Dapur Je Pinggan Pecah, Tapi Itu Rupanya Tak Patahkan Semangat Datin Eina Nak Masuk Dapur!

“Saya Macam Tak Percaya Juga Sebab Macam Pelik…” Ibu Ni Kongsi Insiden Bilah Kipas Siling Tiba-tiba Patah!

“Saya dan kejadian jatuh bilik air ini dah biasa berlaku, cuma kali ini kesannya agak teruk sikit sebab terkena pada bahagian lutut. Mulanya saya hanya pergi ke klinik berdekatan tetapi disebabkan sakit bertambah teruk termasuk di bahagian pinggang dan belakang badan, saya terus menghubungi ambulans,” katanya yang turut berkongsi video dia menerima rawatan di hospital berkenaan.

Disebabkan kejadian tersebut, Enot memberitahu kaki kanannya patah selain tempurung lututnya retak. Bukan itu sahaja, pemeriksaan doktor turut mendapati tulang belakangnya mempunyai masalah dan separuh kaki kanannya disimen.

IKLAN

Enot Patah Kaki & Lutut Retak Akibat Jatuh Di Bilik Air. Mohon Didoakan Segera Sembuh!

“Doktor periksa tulang termasuk tulang belakang sebab saya memang ada masalah di bahagian itu sejak sekian lama. Sekarang ini doktor hanya simen separuh kaki pada bahagian yang patah.

“Selepas dirawat saya sendiri minta untuk balik rumah… lebih senang duduk berehat di rumah. Jika sakit berlarutan dalam tempoh beberapa hari ini mungkin perlu melakukan pembedahan,” tuturnya.

Enot Patah Kaki & Lutut Retak Akibat Jatuh Di Bilik Air. Mohon Didoakan Segera Sembuh!

Pindah Di Melaka

IKLAN

Memaklumkan sudah berpindah ke Melaka sejak beberapa minggu lalu untuk mencari angin baharu dalam perniagaan, Enot memberitahu meskipun tinggal di luar Kuala Lumpur, dia bagaimanapun tetap aktif dalam bidang seni dan sedia menerima tawaran berlakon sekiranya ada.

“Saya sengaja pindah Melaka nak rasa persekitaran baru. Kata orang tak salah kalau kita berhijrah jika tempat lama itu dah rasa tak best. Walaupun tinggal di Melaka, saya masih tetap berlakon.

“Kalau ada tawaran tiada masalah untuk ke Kuala Lumpur… bukan jatuh sangat. Mungkin kejadian jatuh ini sebagai tanda pengenalan di tempat baru,” ujarnya.

Sumber : Tiktok @enot7813& artis malaysia

 

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Enot Patah Kaki & Lutut Retak Akibat Jatuh Di Bilik Air. Mohon Didoakan Segera Sembuh!