Setiap isteri pasti ada cara tersendiri untuk membuatkan rumah tangga sentiasa harmoni dan bahagia. Salah satunya adalah dengan menjaga perut suami dengan air tangan sendiri. Malah, itu antara petua yang selalu diajar oleh ibu bapa apabila anak-anak bakal mendirikan rumah tangga.

Orang kata air tangan isteri ini menambahkan keberkatan dan kasih sayang dalam keluarga. Malah, itu juga membuatkan sang suami tak sabar-sabar nak pulang bertemu anak dan isteri.

Demikian yang dipraktikkan oleh ibu muda dan juga pelakon, Memey Suhaiza dalam mengikat hati suami kesayangannya Norman Hakim.

 

Dalam perkongsiannya, Memey mengakui selain menggunakan diri sendiri dan anak, memasak makanan kegemaran suami antara cara mudah untuk membuatkan suaminya itu pulang cepat ke rumah.

IKLAN

Cara paling berkesan selain guna anak n diri kita utk suami balik cepat ??
Masak lauk fav diaaa?? @normanhakim_786 Kalau dah masuk gym mmg terlupa berapa lama masa berjalan..
Hantar je gambar lauk.. Setengah jam lepastu mesti dah sampai.. Siapa selalu buat mcm ni juga? Kita geng?? .

Ps: u all mkn apa hujung minggu ni?

IKLAN

Demikian perkongsian dari Memey menerusi laman instagramnya semalam.

Rata-rata pengikut bersetuju dan ada yang berkongsi pengalaman mereka di ruangan komen status berkenaan.

ladysmorgana Betol, kita pon slalu buat mcm tue? 
#menu lunch siput sedut lomak cili padi n kupang rebus on weekend?

nurameyshahfieqah sma mcm sya..hntar gmbar masak apa arini.. satg blik xmnympt dh.. dia ambk pngan dlu?

uerianimohd Haha.. Kita pun samalah. Dah masak mesti snap n org first hb kita antor wsaap. kompem balik cepat??

qasehzaierdayu @memeysuhaizabetul saya klau suami keja @ kluar jumpa kwn ke ari minggu sya akn seru balik dgn masakan

ernieyfadeli @memeysuhaizapernah buat mcm ni time dia outstation,tapi syg dia x dapat pulang dgn segera,ye lh dari kl to kelantan?lain lah naik flight kan?

khazirakhalil Sis @memeysuhaizasy pun guna cara yg sama… Lagi stgh jam suami nak abis keje… Sy da mula post pic makan… Memang tak jadi la kalau dia nak melencong ke tempat lain lepas keje…????

Sumber: IG memeysuhaiza