Berbekalkan semangat dan azam untuk mengubah nasib keluarga, seorang gadis bernama Siti Nur Aishah Pauzi sudah mampu tersenyum puas apabila dapat menyediakan kediaman yang selesa untuk keluarganya.

Gadis yang baru berusia 23 tahun ini berkata, walaupun dia masih belum mempunyai pekerjaan tetap namun hasil usaha kerasnya menjadi affiliate di sebuah aplikasi semenjak bulan September tahun lepas telah membuahkan hasil yang lumayan.

Menurut gadis ini, dia hanya perlu fokus pada cara pemasaran sahaja memandangkan dia tidak perlu simpan stok dan pendapatannya bergantung pada komisyen bagi setiap jualan.

Kata anak sulung dari empat beradik ini, keuntungan yang diraihnya dikongsikan bersama keluarga untuk menjalani kehidupan yang lebih selesa.

[TRENDING] “Dua-dua Princess Umi.” Ramai Puji Cara Isteri Fizo Omar Layan Maryam

[LAYAN SELERA] Buat Tauhu Sendiri. Mudah Dan Jimat. Yang Penting HALAL

Dia telah menggunakan segala wang yang dikumpul utuk membina rumah baharu buat keluarganya yang terletak di Tumpat, Kelantan.

IKLAN

Hanya Dengan Sertai Program Affiliate, Gadis Ini Mampu Bina Rumah Untuk Keluarga. Ini Cara Yang Dilakukannya

“Rumah kami hanya ada dua bilik. Satu bilik mak dan ayah, satu lagi bilik kami kongsi adik-beradik. Jadi kali ini kami renovate buat lima bilik. Setiap adik-beradik akan ada bilik masing-masing.”

Total kos semua hampir RM 40 000. Kami dapat jimat kerana semua buat sendiri. Ayah jadi tukang, ahli keluarga lain pun tolong buat termasuk saya. Insya Allah sempat siap sebelum raya ini. “

IKLAN

Apabila ditanya mengenai perancangannya selain membantu keluarga, gadis ini berkata wang yang ada kan digunakan untuk menabung kerana dia akan melanjutkan pelajaran tidak lama lagi.

Hanya Dengan Sertai Program Affiliate, Gadis Ini Mampu Bina Rumah Untuk Keluarga. Ini Cara Yang Dilakukannya

Pemegang diploma dalam bidang kejuruteraan daru Koleh Kemahiran Tinggi Mara (KKTM) Johor ini berkata, faktor kejayaannya adalah jagan bergantung pada orang.

IKLAN

“Saya banyak belajar sendiri. Sekarang semua di hujung jari. apa yang kita nak tahu semua boleh kita cari. Tak kena tunggu orang ajar.”

Semoga kisah Aishah ini menjadi inspirasi buat remaja-remaja di luar sana.

[TIP KEWANGAN]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Hanya Dengan Sertai Program Affiliate, Gadis Ini Mampu Bina Rumah Untuk Keluarga. Ini Cara Yang Dilakukannya

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI