Setiap hari kita mendengar kisah sedih akan keluh kesah mereka yang dilanda musibah dek kerana kehidupan yang kian mencabar kini. Rata-rata kini mengalami masalah kesempitan hidup dan terpaksa meminta pertolongan orang lain demi kelangsungan hidup.

Bagi pelakon Azhan Rani, kisah seorang rakannya yang tinggal di Pulau Pinang benar-benar mengusik hatinya. Rakannya yang dikenal sebagai Syed Izwar dikatakan membuka  sebuah gerai bagi menampung kehidupannya sekeluarga.

Apa yang unikanya, gerai tersebut dibuat atas vespa seperti lori. Gerai tersebut menjual pelbagai jenis menu. Namun disebabkan pandemik Covid-19, tiada yang membuat tempahan makanan di gerai tersebut.

“bang hari ni satu order pun tak masuk bang”

Allahuakbar sayu hati ni bila dapat message seorang kawan dari pulau pinang ni.

 

mohon sahabat2 di pulau pinang sana mungkin boleh bantu brader @syedizwar ni. beliau mengusahakan perniagaan gerai D’tomatostreet di tanjung tokong seberang dengan petronas.

Gerai dia unik atas vespa macam lori tu. macam2 lauk ada macam kat menu tu. orang sana panggil nasi kenduri.

IKLAN

Brader ni banyak experience jadi chef dulu termasuk di #domecafe dulu. pandemic yang macam tak ada penghujung ni makin mencabar untuk meneruskan kelangsungan hidup.

Mungkin perkongsian ini boleh membantu brader ni dan keluarga dia mencari nafkah halal.

Kalau sudi cari la, berbelanjalah di gerai beliau atau boleh tolong sharekan tentang gerai dia ni. untuk tempahan boleh call dia 0124451518. ig dia @syedizwar atau cari #dtomatostreet di foodpanda.

IKLAN

Semoga Allah melindungi beliau sekeluarga 🙏


Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Jom sertai pertandingan Pilihan Keluarga Bulan Ini. Caraya mudah, klik sahaja link INI atau imbas QR code yang ada di poster. Hadiah menarik menanti anda!