Beberapa hari sahaja lagi nak raya, 5 beradik menjadi anak yatim apabila bapa mereka maut akibat motosikal ditunggani merempuh seekor kerbau di Jalan Tanjung Bidara – Solok Duku di Masjid Tanah, Melaka pada 17 April lalu sekaligus menjadikan Syawal ini menjadi suram dan tidak lengkap buat mereka sekeluarga.

Apa yang lebih meruntun hati apabila tular sebuah video memaparkan situasi lima beradik tersebut memeluk serta mencium arwah bapa mereka, Sazali Mohamad yang berusia 36 tahun buat kali terakhir sebelum dikebumikan.

Menerusi perkongsian video oleh Masjid Tanah Daily di platform Facebook, situasi hiba itu turut meruntun hati para tetamu yang hadir majlis pengebumian tersebut.

IKLAN

Allahyarham Sazali Mohamad turut meninggalkan seorang balu, Nur Aleeza Othman yang merupakan suri rumah bersama lima orang anak yang masih kecil.

IKLAN

“Tinggal tak sampai 48 jam kita akan menyambut ketibaan Syawal. Dalam kegembiraan kita jangan lupa kesedihan saudara sesama kita.

IKLAN

“Mangsa Allahyarham Sazali Mohamad dari Kampung Solak Duku, Masjid Tanah Melaka meninggalkan seorang balu Nur Aleeza Othman (tidak bekerja) dan lima orang anak yang masih kecil,” katanya menerusi kapsyen video yang dimuat naik

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI