Kes bayi berusia lima bulan, Adam Rayqal Mohd. Sufi Naeif yang dilaporkan hilang akhirnya berakhir apabila mayatnya ditemukan di dalam tempat sejuk peti ais di rumah pengasuhnya telah meruntun hati masyarakat.

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Yang pastinya ibu bapa bayi malang itu, Farrah Madihah Othman, 28, dan suaminya, Mohd Sufi Naeif Mohd Fauzi, 28, lebih sukar menerima hakikat mengenai kematian anak mereka.

Tidak terkecuali yang turut melahirkan rasa sedih dan pandangannya mengenai kes tersebut.

Sebagai ibu yang baru melahirkan anak, Datin Seri Shahida Mohd Rashid, isteri kesayangan Dato’ Seri Aliff Syukri pasti hal tersebut sedikit sebanyak menyentuh emosinya.

IKLAN

Menurut Datin Seri Shahida, masyarakat kini semakin sakit mental dan sudah hilang hati dan perasaan.


Hati-Hati Pilih Pengasuh, Masyarakat Kini Banyak Sakit Mental Dan Hilang Hati Perasaan. Nasihat Datin Seri Shahida Kepada Ibu Bapa!

IKLAN

Perkongsian Datin Seri Shahida turut mendapat persetujuan pengikutnya. Bahkan, ada yang mengaku dirinya pengasuh dan menasihati ibu bapa supaya memastikan taska pengasuh perlu memiliki sijil asuhan supaya keselamatan anak terpelihara.

IKLAN

Wandaluiz kejam sungguh dan tergamaknya hati..? sy dulu pengasuh dan owner di sebuah taska..apa yg sy belajar, menjaga baby dan membuka taska bukanlah untuk duit semata2 kerana ada tanggungjawab yang besar untuk menjaga dan mendidik insan2 kecil kasih sayang yg dicurahkan memang tidak boleh dibuat2 perlu ikhlas jujur dan amanah menjaga insan2 kecil, ramai sangat yg datang bekerja hanya untuk dapatkan duit tidak ikhlas jujur dan amanah..dan yang menjadi mangsanya anak2 kecil yang tak mengerti apa2..sy belum direzeki kan berkahwin dan mempunyai anak..Alhamdullilah Allah beri saya rezeki mengasuh satu ketika dulu.. kepada ibu bapa sebelum menghantar anak2 ke pusat2 asuhan pastikan pusat2 asuhan itu berdaftar dan guru2 taska dan pengasuh perlu ada sijil asuhan permata yg telah diwajibkan oleh pihak jkm…dan mintalah perlindungan dari Dia semoga anak2 kita selamat dijaga oleh pengasuh..

Sumber:  shahidadherbs (Instagram)