Isu Doula kembali hangat diperkata ekoran satu perdebatan mengenainya telah berlangsung baru-baru ini.

Membincangkan tajuk Doula: Peneman Ibu atau Pengganti Doktor,  sekali lagi stesen TV Alhijrah mendapat perhatian meluas.

Usai perdebatan tersebut, pelbagai respon yang diterima daripada netizen termasuklah cara pengacara mengendalikan program.

Disebalik apa yang diperkata oleh orang ramai serta pandangan dari ahli panel yang dijemput, kepetahan dan cara  Syafinaz Yunus  yang cukup ‘cool’ mengendalikan program tersebut mendapat pujian netizen.

Syafinaz selaku penerbit serta pengacara bagi program Analisis itu mengakui ‘tempoh waktu selama 1 jam itu cukup terhad. Hal tersebut dikongsikannya di laman instagramnya.

“Hos Perlu Jaga Maruah &  Tak Malukan Panel.” Netizen Puji Syafinaz Buat Homework Sebelum Ke Udara. Memang ‘Beauty With Brain’.


1 jam itu tidak lama.

Dalam tempoh itu, hanya soalan yang benar2 penting harus diajukan.

Melihat aspek mudarat yang lebih besar.

IKLAN

Di Malaysia, host juga perlu menitik beratkan soal menjaga maruah panel & tidak memalukan beliau.. .

walaupun host tahu panel tidak bercakap benar, kita akan terus bertanya & biar rakyat menggunakan akal untuk menilai .

KEBENARAN harus dibuktikan .

Itu OBJEKTIF Program .

Membuktikan kebenaran demi kemaslahatan ummah .

IKLAN

“Hos Perlu Jaga Maruah &  Tak Malukan Panel.” Netizen Puji Syafinaz Buat Homework Sebelum Ke Udara. Memang ‘Beauty With Brain’.

Jika anda sering menonton Program ‘Hard talk’ terbitan media antarabangsa, Host nya lebih kritikal, lebih straight forward, akan provoke panel sampai panel mengaku .

Mengapa mereka buat begitu, sebab mereka mempunyai BANYAK bukti & fakta kenyataan2 yang pernah dikeluarkan & dilakukan panel tersebut .

Namun saya tak rasa, rakyat Malaysia sudah bersedia mempunyai host sebegitu.

Host akan dikecam teruk sehingga objektif program tidak kesampaian.

IKLAN

Dan ANALISIS TV ALHIJRAH , tidak akan mampu memuaskan hati semua pihak.

Pasti akan ada pihak bercakap ‘Host patut tanya itu & ini’, Host tanya soalan merapu, Host tak perlu membebel, tanya je soalan, Tiada siapa mahu dengar ulasan host & bla bla bla bla.. .

Namun percayalah, sejak 2 tahun lalu Program ini bersiaran, Objektifnya adalah, 
Meraikan Ilmu & Memberi Kebenaran,

Walaupun pahit untuk kita semua telan .

Finaz Yunus
Penerbit & Pengacara Analisis TV AlHijrah 
#betruthfulnotneutral
#analisisfinazyunus

View this post on Instagram

1 jam itu tidak lama. Dalam tempoh itu, hanya soalan yang benar2 penting harus diajukan. Melihat aspek mudarat yang lebih besar. Di Malaysia, host juga perlu menitik beratkan soal menjaga maruah panel & tidak memalukan beliau.. . walaupun host tahu panel tidak bercakap benar, kita akan terus bertanya & biar rakyat menggunakan akal untuk menilai . KEBENARAN harus dibuktikan . Itu OBJEKTIF Program . Membuktikan kebenaran demi kemaslahatan ummah . Jika anda sering menonton Program 'Hard talk' terbitan media antarabangsa, Host nya lebih kritikal, lebih straight forward, akan provoke panel sampai panel mengaku . Mengapa mereka buat begitu, sebab mereka mempunyai BANYAK bukti & fakta kenyataan2 yang pernah dikeluarkan & dilakukan panel tersebut . Namun saya tak rasa, rakyat Malaysia sudah bersedia mempunyai host sebegitu. Host akan dikecam teruk sehingga objektif program tidak kesampaian. Dan ANALISIS TV ALHIJRAH , tidak akan mampu memuaskan hati semua pihak. Pasti akan ada pihak bercakap 'Host patut tanya itu & ini', Host tanya soalan merapu, Host tak perlu membebel, tanya je soalan, Tiada siapa mahu dengar ulasan host & bla bla bla bla.. . Namun percayalah, sejak 2 tahun lalu Program ini bersiaran, Objektifnya adalah, Meraikan Ilmu & Memberi Kebenaran, Walaupun pahit untuk kita semua telan . Finaz Yunus Penerbit & Pengacara Analisis TV AlHijrah #betruthfulnotneutral #analisisfinazyunus

A post shared by Finaz Yunus (@finazyunus) on

Sumber: IG finazyunus