Bukan mudah untuk menerima hakikat kehilangan insan tersayang buat selama-lamanya. Seolah-olah separuh jiwa turut dibawa pergi bersama. Kehadiran ramadan dan syawal tidak lama lagi pasti lebih dirasai.

Bagi penyanyi terkenal Indonesia, Bunga Citra Lestari (BCL), pemergian suami tersayang, Allahyarham Ashraf Sinclair benar-benar di rasi. Lama menyepikan diri, terbaru, dia memuat naik sebuah video khas mengenang arwah suaminya.
“Siapa Sangka, Itu Aidilfitri Terakhir Kita Bersama.” BCL Kongsi Video ‘Dear Love’ Khas Buat Arwah Suami, Bikin Ramai Sebak!

Video yang diberi nama ‘Dear Love…” dikongsikan di youtube baru-baru ini. Menurut BCL, meskipun Ashraf tiada di sisi, namun arwah suaminya itu tetap akan berada dalam ingatannya dan anggota keluarga yang lain.

“Dear Love, tidak terasa waktu berjalan begitu cepat, kerana rasanya seperti baru kemarin kita merayakan Aidilfitri sama-sama, bersilaturahim dengan keluarga dan sahabat-sahabat di rumah.
“Siapa Sangka, Itu Aidilfitri Terakhir Kita Bersama.” BCL Kongsi Video ‘Dear Love’ Khas Buat Arwah Suami, Bikin Ramai Sebak!“Saya juga masih ingat kita berbincang bagaimana mahu menghidangkan cinnamon rolls, siapalah yang sangka, itu merupakan Aidilfitri terakhir kita bersama.

“Malam tadi, kami sekeluarga membacakan yassin buat kamu. Seperti mana kami selalu buat setiap malam. Noah, opah juga Alam tidak melewatkan malam tu tanpa takbir.

“Siapa Sangka, Itu Aidilfitri Terakhir Kita Bersama.” BCL Kongsi Video ‘Dear Love’ Khas Buat Arwah Suami, Bikin Ramai Sebak!

IKLAN

“Siapa Sangka, Itu Aidilfitri Terakhir Kita Bersama.” BCL Kongsi Video ‘Dear Love’ Khas Buat Arwah Suami, Bikin Ramai Sebak!

“Sepertimana yang kamu lakukan bersama Noah tahun lalu. Cuma bezanya kali ini tiada lagi kamu. Tahun ini, Noah telah bertakbir di rumah secara online,” kata BCL dalam video tersebut.

Dalam video itu, BCL telah menggabungkan pelbagai potongan video Ashraf menyambut Syawal bersama keluarganya sebelum ini.
“Siapa Sangka, Itu Aidilfitri Terakhir Kita Bersama.” BCL Kongsi Video ‘Dear Love’ Khas Buat Arwah Suami, Bikin Ramai Sebak!“Di saat ini, kita makin menyedari bahawa di luar segala apa cubaan yang hadir dalam hidup kita, kami bersyukur kerana memiliki sesama sendiri,” tuturnya lagi.
“Siapa Sangka, Itu Aidilfitri Terakhir Kita Bersama.” BCL Kongsi Video ‘Dear Love’ Khas Buat Arwah Suami, Bikin Ramai Sebak!Nikmati moment yang dipunya. Mencintai, memberi kasih dengan orang yang dicintai. Karena kita tahu, Waktu amat sangatlah berharga.

IKLAN

Ini bukanlah perjalanan yang mudah.. Bahkan ku masih tak tahu berada di mana.. Kadang bergerak maju dua langkah, lalu mundur satu langkah.. Tapi ku terus berjalan.. Karena ini adalah sebuah proses panjang yang harus dijalani.. Di moment ini, aku memberanikan diri.. Untuk sedikit berbagi tentang hidupku.. Perjalananku..

Video itu telah mendapat tontonan melebihi 8000 selepas tujuh jam dimuat naik.

IKLAN

Februari lalu, industri hiburan Malaysia dan Indonesia dikejutkan dengan pemergian Ashraf.
“Siapa Sangka, Itu Aidilfitri Terakhir Kita Bersama.” BCL Kongsi Video ‘Dear Love’ Khas Buat Arwah Suami, Bikin Ramai Sebak!Allahyarham menghembuskan nafas terakhir pada pada pagi 18 Februari 2020 akibat mengalami serangan jantung.

Al-Fatihah buat Allahyarham Ashraf Sinclair, semoga rohnya dicucuri rahmat oleh Allah SWT.

Sumber: bclsinclair

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI